REKLAMI GEÇ

“Dolaylı vergiler azaltılmalı”

“Dolaylı vergiler azaltılmalı”

Denizli SMMMO ve Denizli Vergi Dairesi Başkanlığı’nın birlikte düzenlediği söyleşide, vergide adaletin sağlanabilmesi ve verginin tabana yayılması için dolaylı vergilerin, toplam vergi gelirleri içindeki payının azaltılmasının gerektiği belirtildi.

/ DENİZLİHABER / 5 Mart 2010 Cuma, 18:45

Denizli Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası ve Denizli Vergi Dairesi Başkanlığı işbirliği ile düzenlenen ‘gelirin kavranması, beyanı ve uygulama birlikteliği’ konulu söyleşi, Denizli SMMM Odası Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Söyleşi’de, Denizli Vergi Dairesi Başkanı Ali İhsan Tunçağıl, Gelir İdaresi Başkanlığı Grup Müdürü S. Mehmet Eroğlu, Saraylar Vergi Dairesi Müdürü Ramazan Yıldırım ve Denizli SMMM Odası Vergi Mevzuatı Komisyonu Başkanı İsmail Sarıoğlu sunum yaptı.

Vergi idaresi yetkilerinin ve meslek mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği söyleşide; ihtiyaçların örgütlü olarak karşılanmasında en önemli modelin, devlet olduğu, devletlerin, yurttaşlarının ihtiyaçlarını karşılamada en önemli gelir kaynağının da vergi olduğu vurgulandı. Vergilerin yalnızca kamu giderlerini finanse etmekle kalmayıp, ekonomik büyümeyi teşvik etmesi, istihdamı, sanayileşmeyi özendirmesi, tasarrufları ve sermaye birikimini sağlaması gerektiği belirtildi. Ülkemizde yaşanan ekonomik ve sosyal krizlerin asli nedenlerinden birinin, ekonomik faaliyetlerin kayıt dışı kalması, kayıtsız ekonominin kayıtlı ekonomi büyüklüğüne ulaşması olduğu vurgulandı. Söyleşide, ülkemiz için sorunun, vergi ödememe değil, vergi bilincine sahip olmama olduğu ve vergi bilincinin, devletin ve milletin geleceğini nerede gördüğümüze ilişkin, bir bilinç sorunu olduğu belirtildi. Vergide adaletin sağlanabilmesi ve verginin tabana yayılması için dolaylı vergilerin, toplam vergi gelirleri içindeki payının azaltılmasının gerekliliği belirtildi.

Söyleşide; Devletin faaliyetlerini yürütebilmesi için vergi gelirlerinin temel bir rol oynadığı, verginin kamu gelirlerinin ve istihdamın artırılmasından, işsizliğin önlenmesine, devlet yardım ve yatırımlarıyla ekonomik gelişimin sağlanmasına kadar birçok hayati role sahip olduğu ve serbest muhasebeci mali müşavirlerin, verginin daha sağlıklı ve efektif olarak sağlanmasında önemli bir rol oynadıkları vurgulandı.

Söyleşinin bitiminde, sağlanan işbirliği ve uygulama birlikteliği sebebiyle Vergi Dairesi Başkanı Tunçağıl ve müdürlerine, teşekkür belgesi verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı