REKLAMI GEÇ

“DÖNERİ 1 LİRAYA SATANLAR GIDA TERÖRİSTİ”

“DÖNERİ 1 LİRAYA SATANLAR GIDA TERÖRİSTİ”

Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Genel Başkanı Aykut Yenice, “Etin kilosunun 30- 35 lira olduğu bir ülkede yarım ekmek arası döneri 1 liraya satanları ‘gıda teröristi’ olarak niteliyorum” dedi.

/ DENİZLİHABER / 7 Ekim 2010 Perşembe, 19:26

Sektörün sorunları hakkında bilgi almak amacıyla Denizli’ye gelen Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Genel Başkanı Aykut Yenice, Denizli Şekerciler ve Pastacılar Odası’nı ziyaret etti. Oda Başkanı Abdurrahman Demirdak ile bir süre görüşen Yenice, ilginç açıklamalarda bulundu.

Et fiyatlarının artmasının lokantacıları olumsuz etkilediğini belirten Yenice, “Ülkemizde son dönemde yaşanan en büyük kriz et fiyatlarındaki artış. Biz de sıkıntılıyız. Et fiyatlarındaki artış nedeniyle haksız rekabetle karşı karşıyayız, kayıt dışı ekonomiyle karşı karşıyayız. Ancak, ülkenin gerçek fiyatlarının bu olmadığını düşünüyoruz. Lokantacılar, et fiyatlarındaki artıştan daha fazla etkileniyor. Çünkü domatese, ya da diğer sebzeye zam geldiğinde bunu satıcı fiyatlarına yansıtıyor. Ancak Lokantacı esnafının et fiyatları, domates ve diğer girdilere yapılan zammı yemek fiyatlarına yansıtma gibi bir şansı yok” diye konuştu.

Yenice, etin kilosunun 30-35 lira olduğu bir ülkede bir liraya döner satılıyor, yanında da bedava ayran veriliyorsa bunun çok iyi sorgulanması gerektiğini kaydederek, “Şehirlerimizde bir takım yerlerde yarım ekmek arası döner 1 liraya satılıyor. Ben yarım ekmek arası döneri 1 liraya satan ve yanında da bedava ayran verenleri gıda teröristi olarak niteliyorum. Maalesef çocuklarımız zehirleniyor. Gıda denetimi Tarım Bakanlığına verildi. Bu konuda Tarım Bakanlığı hazırlıksız yakalandı denetimlerin yeterinde yapıldığı kanaatinde değilim” dedi.

Önümüzdeki dönemde Türkiye’de kanser patlamasının yaşanacağını dile getiren Yenice, “Türkiye’de fastfood kültürü nedeniyle özellikle çocuklarımız obezite tehdidi altında. Bugün genç nüfusumuzun yüzde 20’si obezite ile karşı karşıya. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı fastfood kültüründen kurtarmamız lazım. Biz de federasyon olarak, Türkiye’yi il il dolaşarak zengin mutfak kültürümüzün yeniden canlanması için çalışacağız. Bu amaçla Denizli’deyiz. Mesleğin en büyük sorunlarını çözmek için ciddi bir çalışma içine gireceğiz. Eğitime ağırlık vereceğiz. Unutulmaya yüz tutan Türk mutfağı ile ilgili altyapı ve fizibilite çalışması yapacağız. Çözüm yolları üreteceğiz. Mutfak kültürümüzü yeniden canlandırmak için pilot il seçtiğimiz İzmir’de bir okul açmayı hedefliyoruz. Bu konuda Denizli’de de çalışmamız olacak” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı