REKLAMI GEÇ

DSO Başkanı Kasapoğlu’ndan CHP Lideri’nin “uydurma Denizli verilerine” tepki

DSO Başkanı Kasapoğlu’ndan CHP Lideri’nin “uydurma Denizli verilerine” tepki

Denizli’de “İyi Partililerden oy alamazsak seçimi kaybederiz” açıklamasıyla dikkatleri üzerine çeken CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Denizlililerden başka bir tepki daha aldı. Denizli’de 200 bin kadının işten çıkarıldığı gibi bir rakam veren Özel’e sanayiciden tepki geldi. DSO Başkanı Kasapoğlu, Özel’i yalanlayan rakamların doğrusunu yayınladı ve ekledi: Bu konumdaki biri, daha sorumlu davranmalıdır!

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Mart 2024 Çarşamba, 14:58

“İyi Partililerden oy alamazsak Denizli’de seçimi kaybederiz” açıklamasıyla gündeme gelen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bu kez “uydurma rakamlarla” Denizlili sanayicinin dikkatini çekti. Özel, bir televizyon programında Denizli’deki kadın çalışan sayısının 200 bin kişi azaldığını ileri sürdü.
Denizli Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu, bu açıklamalar üzerine yazılı bir bildiri ile Özel’i yalanladı ve “konumuna uygun davranmaya” davet etti. Kasapoğlu, sanayicilerin birçok sorunla uğraştığı bir dönemde teşhislerin de doğru konulması gerektiğine dikkat çekti.

GERÇEK RAKAMLARI VERDİ
Kasapoğlu, Özel’in “uydurma rakamlarının doğrusunu şöyle aktardı:
“Dün gece Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Özgür Özel’in Halk TV ekranlarında Denizli özelinde verdiği rakamlar doğruyu yansıtmamaktadır.
Denizli’de toplam işyeri sayısı 2022 yılında 30.951 iken, 2023 yılında 31.205 olmuştur. Ocak 2022- Aralık 2023 tarihleri arasında imalat sektöründe faaliyet yürüten işyeri sayısı ise 5.624’ten 6.058’e yükselmiştir.
Denizli’de toplam çalışan sayısı 2022 yılında yaklaşık 345 bin iken 2023 yılında 327 bin 300’e düşmüştür.
Toplam istihdam edilenlerin yaklaşık yüzde 40’ına karşılık gelen kadın çalışan sayımız 2022 yılında 128 bin 884 iken 2023 yılında 126 bin 700 ile devam etmiştir.
Bu rakamlar değerlendirilirken EYT’nin etkisini de göz önünde bulundurmak gerekmektedir.”

“KONUMUNA UYGUN DAVRANIŞ BEKLİYORUZ”
DSO Başkanı Kasapoğlu CHP liderinin konumuna uygun davranmadığını belirttiği açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Dolayısıyla zikredilen “Denizli’de kadın çalışan sayısında 200 bin azalma” ifadesinin bir gerçekliği söz konusu değildir.
Yaşadığımız sorunları siyaset dünyasının doğru bir şekilde değerlendirmesini ve bu sorunlara ciddi bir şekilde çözüm üretmesini beklemekteyiz.
Siyasete alet etmek için üretilmiş abartılı rakamlar, gerçeklikten kopuk teşhisler, akıldan uzak yorumlar doğru tespitlerde bulunmamızı zorlaştırdığı gibi, doğru çözümler üretmemize de engel olacaktır.
Bir bölge ya da sektör hakkında rakamlar dile getirilirken sorumluluk ile hareket edilmelidir.
Toplumda bulundukları konum itibarıyla söylemleri önemli olan kişilerin, konuştukları konular ve dile getirdikleri rakamlar hakkında azami hassasiyete sahip olmaları gerekmektedir.
Ana muhalefet partisi de dahil olmak üzere, siyaset kurumunun tüm bileşenlerinin iş dünyasının sorunlarına daha ciddi yaklaşmaları temel beklentimiz ve talebimizdir.
Denizli’miz asırlardır devam eden girişimci ruhu, istihdam gücü ve çalışma azmiyle üretmeye ve ihraç etmeye kararlılıkla devam etmektedir. “

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı