REKLAMI GEÇ

DSO, gözünü Afrika pazarına dikti

DSO, gözünü Afrika pazarına dikti

DSO Başkanı Keçeci, “Güney Afrika, Denizlili girişimcilerin pek çok ürününü satabileceği bir pazar. Yapmamız gereken bu önemli pazarın ihtiyaçlarını saptamak ve tüketici beklentilerine karşılık vermek” dedi.

/ DENİZLİHABER / 8 Mart 2010 Pazartesi, 18:16

Denizli Sanayi Odası 27 Şubat– 5 Mart tarihlerinde, Güney Afrika’ya bir çalışma ziyareti düzenledi. Denizli ticaret heyetine; DSO Meclis Başkanı Mehmet Tosunoğlu ile DSO Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci liderlik etti. EBSO eski Başkanı ve Güney Afrika’nın İzmir Fahri Konsolosu olan Tamer Taşkın’ın yardım ve desteğiyle gerçekleştirilen gezi, 1 hafta sürdü.

Çalışma ziyaretine Cape Town’da başlayan DSO heyeti, yatırım ve ticaret ajansı olan WESGRO’da ikili görüşmeler gerçekleştirdi. Kentin önemli merkezlerinin de gezildiği Cape Town’dan, 2 Mart günü ayrılan DSO heyeti, aynı gün Johannesburg’a hareket etti. 3 Mart günü Johannesburg Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret eden DSO heyeti, burada oda başkanı ve yönetim kurulu tarafından karşılandı. Karşılıklı sunumların yapıldığı toplantının ardından, ikili görüşmelere geçildi. Tekstil ve konfeksiyon, doğaltaş, metal, bakır, kimya gibi sektörlerle temsil edilen Denizli heyeti, yararlı görüşmelerde bulundu. Çalışma toplantısının ardından, başta Johannesburg olmak üzere, çevre yerleşim merkezlerine geziler düzenlendi.

“Bu gezi, yeni pazar arayışlarımız için önemli bir kilometre taşı” diyen DSO Başkanı Keçeci, “Güney Afrika, Denizlili girişimcilerin pek çok ürününü satabileceği bir pazar. Yapmamız gereken bu önemli pazarın ihtiyaçlarını saptamak ve tüketici beklentilerine karşılık vermek. Artık ABD ve Avrupa pazarında kıran kırana bir rekabet yaşanıyor. Kar marjları çok düştü. Doymamış yeni pazarlara nüfuz etmeye ihtiyacımız var. Güney Afrika’ya gerçekleştirdiğimiz bu gezi ile bunu yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Denizli heyeti son gün Rosebank Rotary Club tarafından kabul edildi. Öğle yemeğinde bir araya gelen katılımcılar, karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. Denizli heyeti 6 Mart’ta Türkiye’ye döndü. Eşli olarak gerçekleştirilen ziyarette, 27 kişilik bir heyetle temsil edilen DSO, Afrika pazarını Denizli için önemli bir çıkış kapısı olarak görüyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı