REKLAMI GEÇ

DSO’dan kadın istihdamına destek

DSO’dan kadın istihdamına destek

Geçtiğimiz gün, ‘Kadın Girişimciliğini Geliştirmek İçin Denizli ve Stockholm Odaları İşbirliği’ projesini tanıtan DSO, bugün de Kadın İstihdamı Projesi’ni kamuoyuna açıkladı. DSO, Kadın İstihdamı Projesi ile özellikle Denizli’de tekstil ve konfeksiyon sektöründe son bir yılda işini kaybetmiş olan kadınlara ulaşmayı hedefliyor.

/ DENİZLİHABER / 5 Şubat 2009 Perşembe, 01:00

Denizli Sanayi Odası, kadınlara yönelik projelere hız verdi. Geçtiğimiz gün, Kadın Girişimciliğini Geliştirmek İçin Denizli ve Stockholm Odaları İşbirliği’ projesini tanıtan DSO, bugün de Kadın İstihdamı Projesi’ni açıkladı.

DSO, Aktif İstihdam Tedbirleri Hibe Planı 2008 kapsamında, ‘Denizli Tekstilinde Kadının Adı Var’ isimli projesi ile AB’den hibe almaya hak kazandı. 12 aylık proje ile Denizli tekstil ve konfeksiyon sektöründe, kadın istihdamının azalmasının önüne geçilmesi hedefleniyor. 118 bin 83 Euro’luk fona sahip olan projede, Denizli Soroptimist Kulübü ve Denizli Halk Eğitim Merkezi de ortak olarak yer alıyor.

Türkiye genelinde, Aktif İstihdam Tedbirleri Hibe Planı kapsamında hibe almak için başvuruda bulunan 1500 proje içerisinde, hibe almaya hak kazanan DSO’nun projesi ile kadın işsizlere, Denizli tekstil ve konfeksiyon sektörünün ihtiyaçları doğrultusunda, yeni nitelikler kazandırarak, kısa vadede onların istihdam edilmelerini sağlamak amacını taşıyor.

Denizli firmaları olan Asil Nakış, Ender Tekstil, Troya Tekstil, Turkuaz Tekstil ve Tümteks Tekstil’in iştirakçi olarak yer aldığı projenin tanıtımı, DSO’da yapıldı. DSO Genel Sekreteri Bülent Uygun, Denizli ekonomisinin belkemiği olan tekstil ve konfeksiyon sektörünün, 2 yıldan beri istihdam yaratmak bir yana var olan kapasitesini bile koruyamadığını belirterek, “Bu olumsuzluklardan en çok kadınlar etkileniyor. Denizli gerçeklerini temel alan odamız, kadın istihdamına özel bir önem veriyor. Projemizin hedef grubu, işsizlikten en olumsuz etkilenen genç kadınlardır. Amacımız, son bir yılda işini kaybetmiş genç kadın işsizleri eğiterek, onların Denizli işgücü piyasasının değişen taleplerine, yeni beceriler geliştirerek karşılık vermelerini sağlamaktır” dedi.

Proje ortakları, iştirakçileri ile birlikte yapılan toplantıda, projenin yürütülmesini ve izlenmesini üstlenen İş-Kur’un İl Müdürü Ahmet Canımova da hazır bulundu. Projeye iştirak eden firmaların temsilcileri, bu tür projelerin, firmalar için aslında birer angarya ve yük olduğunu, ancak Denizli işgücü piyasası için yapılması gereken bir proje olduğu için projeye destek verdiklerini söyledi. Projede yer almak isteyen kadın işsizlerin, İş-Kur İl Müdürlüğü’ne başvurmaları gerektiği belirtildi. Proje, kadın işgücünü talep edenler, işgücü piyasasının temsilcisi olan DSO ve eğitimi veren kurumlar ile kadınlara yönelik bir derneğin yer aldığı bir proje olması açısından da önemli. Konunun tüm taraflarının etrafında toplandığı proje kapsamında, genç kadın işsizlere tasarım ve kalite kontrol ile ilgili eğitimler verilecek. Eğitimler 3 ay sürecek ve eğitimlerin ardından kursiyerler, 4 aylık işbaşı eğitimine alınacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı