REKLAMI GEÇ

Ekonomi Şurası’nı değerlendirdi

Ekonomi Şurası’nı değerlendirdi

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, 7. Türkiye Sektörel Ekonomi Şurası’nı değerlendirdi. Özer, “Sektörlerin röntgeni çekildi” dedi.

/ DENİZLİHABER / 7 Mart 2014 Cuma, 15:44

TOBB Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen 7. Türkiye Sektörel Ekonomi Şurası’na Başbakan Yardımcısı Ali Babacan başkanlık etti. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer katıldı.

Toplantı sonunda Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, tüm sektörlerin sorun ve önerilerini dinleyerek, kendileriyle ilgili konularda çalışmaları başlatacaklarını dile getirdiler.

“Sektörlerin röntgeni çekildi”

Şura ile ilgili değerlendirme yapan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, geçtiğimiz ay yapılan 7. Türkiye Sektörel Ekonomi Şurası ön hazırlık toplantılarında, ‘Küçük ve Orta Ölçekli Müteahhitlik, Çimento ve Çimento Ürünleri’, ‘Kuyumculuk Sanayi’ ile ‘Seramik ve Refrakter, Toprak Sanayi’ sektör meclislerine başkanlık ettiğini söyledi.
denizli-necdet-ozer-ekonomi-surasi-ic

Özer, “Türkiye’nin üretim ve hizmet alanındaki gücünü oluşturan 59 sektör meclisi, geçtiğimiz ay düzenlenen ön hazırlık toplantılarında bir araya gelerek, sıkıntılarını tespit etmiş ve çözüm önerilerini sunmuşlardı. Toplantı sonuçlarını şurası toplantısında Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’a aktarma fırsatı yakaladık. Bu çalışma ile ekonominin adeta röntgeni çekilmiştir. Bu rapor kamu-özel sektör işbirliğine yeni bir ivme kazandırarak, ekonominin büyümesine destek verecektir. Çünkü, önceki sektörel şuralarda gündeme getirilen çeşitli konularda sağlanan ilerlemeler, reel sektörün ve ekonominin büyümesini sağlamıştır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı