REKLAMI GEÇ

DTO üyeleri Manchester’i mercek altına aldı

DTO üyeleri Manchester’i mercek altına aldı

Avrupa Birliği Merkezi Finans ve İhale Birimi tarafından desteklenen “EMANTRA: Avrupa Yönetim Eğitimi” projesi çerçevesinde, DTO üyeleri, İngiltere’nin ikinci büyük kenti Manchester’da incelemeler ve görüşmeler yaptı.

/ DENİZLİHABER / 2 Aralık 2009 Çarşamba, 17:00

DTO üyelerinden oluşan bir heyet, yıllarca Denizli gibi tekstil-dokuma merkezi olan ancak
artık çok fazla bu alanda faaliyet gösterilmeyen, şimdilerde, moda, mühendislik, müşavirlik ve hizmet sektörleri ile tarım-hayvancılık faaliyetlerinin mekanik olarak yoğun şekilde yapıldığı, İngiltere’nin Manchester kentinde incelemelerde bulundu.

Manchester Ticaret ve Sanayi Odası’nın daveti üzerine organize edilen ziyarete, DTO Başkan Yardımcısı İmran Eraslan, Meclis Üyeleri Ahmet Özkan Haybat, Zeki Erdem, Mehmet Kalkan ve Sadık Başeren, Oda Genel Sekreteri Ali Rıza Tekin ile EBIC Ege Proje ve Dış İlişkiler Birimi’nden Salih Seçkin Erol katıldı. Manchester iş gezisi kapsamında, DTO heyeti, Birmingham şehrinde düzenlenen Uluslararası İnterbuild Yapı Fuarı’nı da ziyaret etti. Fuarda, İngiltere’de inşaat sektörüyle ilgili yenilikleri de yakından takip etme şansını yakaladı. Liverpool’da Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen ‘Expoint-İhracata Giriş’ konulu seminerine de katılan heyet, burada Liverpool Ticaret ve Sanayi Odası Uluslararası Ticaret Merkezi Başkanı Bayan Alison Fisher ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Hediyeler verildi
DTO Başkan Yardımcısı İmran Eraslan tarafından Angie Robinson’a, Denizli’nin simgesi olan ve üzerinde DTO’nun isim ve amblemi bulunan gümüş horoz heykeli ile Buldan yapımı el işi şal hediye edildi. Gezi kapsamında DTO heyeti, Enterprise Europe Network-İş geliştirme ve Yenilik Merkezi tarafından düzenlenen “Türkiye’de İş Fırsatları” konulu bir etkinliğe de katıldı.

Gezi izlenimleri
İngiltere’de DTO heyetine başkanlık eden DTO Başkan Yardımcısı İmren Eraslan, ABD gibi ekonomik krizin çıkış noktalarından biri olan İngiltere’de de durgunluğun izlerinin görüldüğünü söyledi. İngiltere’de, kiralık dükkânlar ve işyerlerini sık sık görmenin mümkün olduğunu ifade eden Eraslan, “İngiltere özellikle, dil eğitimi noktasında adeta ticari bir merkez olmuş. Sektöre dönüşen bu alan, yaz-kış her mevsim, çeşitli ülkelerden dil eğitimi, üniversite eğitimi, lisansüstü ve diğer alanlarda eğitim için gelen yabancılarla dolu. Bizim ülkemize ve anlatıldığı üzere ABD’den daha pahalı bir ülke. Endüstri devriminin doğduğu ve yaşadığı yer olan Manchester, endüstri devrimine öncülük ve ev sahipliği yapmış bir şehir. Adı yıllarca Denizli gibi tekstil ve dokuma ile anılan Manchester’da şimdi farklı sektörlerin yer aldığını görmek mümkün. Halen sanayi, ticaret, moda, sanat, gençlik, kültür ve spor alanlarında üst seviyelerde olan bu kent ile benzer noktamız tekstil üzerineydi. Bu gezi bize, Denizli’nin de farklı sektörlere yönelerek ekonomik canlılığını ayakta tutabileceği kanısını uyandırdı” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı