REKLAMI GEÇ

DTO üyelerine Yunanistan jesti

DTO üyelerine Yunanistan jesti

Yunanistan İzmir Başkonsolosu Haza Skolarıkou ve yardımcısı Yohanna Taşkıran DTO’yu ziyaret etti. Artık Yunanistan vizesi almak isteyen DTO üyeleri, odanın referansı ile daha kolay ve daha uzun süreli vize imkânından yararlanabilecek.

/ DENİZLİHABER / 16 Temmuz 2008 Çarşamba, 00:00

Geçtiğimiz haftalarda Yunanistan’dan gelen 9 gazeteciyi misafir ettiklerini söyleyen DTO Başkanı Necdet Özer karşılıklı yapılan bu ziyaretlerin olumlu gelişmeler sağlayacağına inandığını kaydetti. Özellikle 1999 yılındaki deprem felaketinden sonra komşumuz Yunanistan ile ilişkilerimizin canlanmasına ve iki ülke kültürlerindeki benzerliklere dikkat çeken Özer, bu yakınlıkların ticari ilişkilerimizde daha fazla hissedilmesini arzu ettiklerini belirtti.

Yunanistan İzmir Başkonsolosu Haza Skolarikou Türk Yunan ilişkilerinde 1999 yılından itibaren çok sıcak bir iklim olduğunu söyledi. Konuk Başkonsolos, “İlişkilerimizdeki bu sıcak gelişmeler siz değerli tüccar ve işadamlarımızın sayesindedir. Artık iki ülke başkanları, hükümet görevlileri ve hatta silahlı kuvvetler komutanları bile birlikte görüşmeler yapıyor, görüş alışverişinde bulunuyor. Tabi ki sorunlarımız vardır. Bunlara rağmen ekonomi dünyasının gayretleri ile bu noktalara gelmiş bulunuyoruz” dedi.

Başkan Necdet Özer’in ilimiz ekonomisi ile sanayi ve sektörel yapı hakkında bilgi verdiği ziyarette, ayrıca somut bir sonuç da alındı. Buna göre Yunanistan vizesi almak isteyen DTO üyeleri, DTO’nun referansı ile daha kolay ve daha uzun süreli vize imkânından yararlanabilecekler.

Başkonsolostan bu sözü alan Başkan Necdet Özer, bir Avrupa Birliği ülkesi olan Yunanistan’dan vize almak isteyen oda üyelerinin, DTO ile bu konuda istedikleri zaman görüşebileceklerini ve DTO referansıyla vize almanın üyeler için büyük kolaylık olacağını kaydetti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı