REKLAMI GEÇ

DTO’da Özer-Gökçe dönemi

DTO’da Özer-Gökçe dönemi

DTO’da 4 Şubat’ta başlayan ve 12 Şubat’ta son bulan seçim sürecinin, odanın yeni yönetimi ilk toplantısını yaptı. DTO Başkanı Necdet Özer, seçimlerin ardından sorumluluklarının arttığını belirterek, “Hedeflerimizi büyüttük, sorumluluğumuzun bilincindeyiz” dedi. DTO Başkanı Gökçe de ‘Koşmak, çalışmak için söz verdik” dedi.

/ DENİZLİHABER / 16 Şubat 2009 Pazartesi, 01:00

Denizli Ticaret Odası’nda, 4 Şubat’ta başlayan seçim süreci, 12 Şubat’ta tamamlandı. DTO üyeleri, 4 Şubat’ta meslek komitesi üyelerini belirlemek için sandık başına gitti. Seçimlerin tamamlanması ile 191 meslek komitesi üyesi belirlendi ve ardından komite üyeleri kendi aralarında toplanarak, meclise gönderecekleri 82 kişiyi belirledi. 11 Şubat’ta yapılan toplantıda ise yönetim kurulu başkanı seçildi. DTO Başkanı Necdet Özer, seçime katılan 76 üyenin tamamının oyunu alarak DTO Yönetim Kurulu başkanı oldu. 12 Şubat’ta ise DTO’da meclis başkanlığı seçimi yapıldı. Meclis başkanlığı için Sadri Acar ve Mehmet Gökçe yarıştı.

Yapılan seçim sonunda, meclis üyelerin çoğunluğunun oyunu alan Mehmet Gökçe, meclis başkanı seçildi. Meclis başkan yardımcılıklarına Nazmi Çolak ve Feridun Fikri Akyol, katip üyeliğe Bilal Gören seçildi. DTO’nun yeni yönetimi ve meclisi, 2013’e kadar görev yapacak.

DTO Meclis Başkanı Mehmet Gökçe, DTO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, Başkan Yardımcıları İmren Eraslan ve Hüseyin Memişoğlu ile Sayman Üye Fatih Koçer, Yönetim Kurulu Üyeleri Salih Sarıkaya, Habib Yıldız, Ramazan Çelikkol, Murat Çetintaş, Abdullah Yağcı, Mustafa Kurtuluş Sarıkaya ve Ali Önal, yönetimde görev dağılımının yapılmasının ardından basının karşısına çıktı. DTO’da yapılan toplantıda, yeni yönetim tanıtıldı ve hedefler anlatıldı.

“Hedeflerimizi büyüttük”

DTO Başkanı Necdet Özer, seçimlerde aday olanlara teşekkür ederek, “DTO’nun çok sesli bir kurum olduğunu tüm kamuoyunun görmesi bizi memnun ediyor. Şeffaf ve demokratik bir seçim süreci yaşadık. Seçimlere olan yoğun katılımla birlikte, bizim sorumluluğumuz daha da arttı. Biz de artık hedeflerimizi büyüttük. Artık Denizli ticareti ve sanayisi üzerine yeni atılımlar inşa etmenin zamanı. Sadece yerel düzeyde değil, dış ekonomilerde de Denizli’nin haklı yerini alması için var gücümüzle çalışacağız” dedi.

İşte hedefler

Yeni dönemde, Denizli sanayisinde alternatif sektörlerin önünü açmaya devam edeceklerini belirten Özer, “Jeotermal seracılık gibi alternatif sektörler yaratmaya devam edeceğiz. Daha önce adını bile bilmediğimiz ülkelere ihracat yapmaya başladık. Üyelerimiz için yeni iş alanları açmaya devam edeceğiz” dedi. AB kaynaklı birimlerden, üyelerin daha çok yararlanmalarını sağlayacaklarını belirten Özer, DTO Sinerji Odağı ile 980 KOBİ’nin Cansuyu Kredisi’nden yararlanmasını sağladıklarını ifade etti. Özer, “Bu rakamla, Türkiye birincisi olduk. İstanbul ise bizim ardından 2. oldu” dedi. KOBİ tanımında yaşanan sıkıntıları bildiklerini dile getiren Özer, “Hizmet sektörünün de KOBİ kapsamına alınması konusunda yakın zamanda müjde alacağımıza inanıyorum” dedi. Finansal araçlara ulaşımı kolaylaştıracaklarını ifade eden Özer, “Kredi Garanti Fonu’ndan daha çok üyemizin yararlanmasını sağlayacağız. KGF’den alınan kredilerde kefalet sorunu yaşanıyor. Bunu gidereceğiz. Halkbank ve Eximbank kredileri ile üyelerimize destek olacağız” dedi. Özer, fuarlara katılımın ve desteklerinin süreceğini söyledi. Denizli’deki nitelikli eleman sıkıntısına çözüm bulmak amacıyla, nitelikli elemanların yetiştirilmesi için bir vakıf çalışmalarının bulunduğunu söyleyen Özer, “Nitelikli işgücü yetiştirmek boynumuzun borcu” dedi.

Özer, birçok üyenin, odanın hizmetlerinden haberdar olmadığını belirterek, “Birçok ücretsiz danışmanlık hizmetimiz var. Bir sağlık kurumu gibi de hizmet veriyoruz ama üyelerimizin bunlardan haberi yok. Üyelerimiz, hukuki danışmanlarımızdan ve ekonomi danışmanlarımızdan ücretsiz olarak yararlanabileceklerini bilmiyorlar. O yüzden üye veri tabanını güncelleyerek tüm üyelerimize ulaşacağız” dedi.

“Şehri atağa kaldırmak zorundayız”

DTO Meclis Başkanı Mehmet Gökçe ise DTO’da yaşanan seçim yarışının çok güzel geçtiğini belirterek, “Aday olan arkadaşlarımıza, adayım deyip aday olamayan arkadaşlarımıza, yeni yönetime kattıkları heyecandan dolayı çok teşekkür ediyoruz. Ticaret odalarının icra heyeti, yönetim kuruludur ama yönetim kurulunun önerdiği kararların onayını da meclis verir. Biz de yönetim kurulunun daha hızlı koşması ve önerilerini daha faydalı hale getirmeleri için çalışacağız, onlara heyecan vereceğiz. DTO, meclisi, meclis başkanı, yönetimi ve yönetim kurulu ile Denizli’nin emrindedir. Biz, koşmak, çalışmak için söz verdik” dedi. Gökçe, Denizli’nin ekonomik kriz nedeniyle irtifa kaybettiğini belirterek, “Şimdi bu yüzden Denizli Ticaret Odası daha önemli. Önce irtifa kaybını durdurmak, ardından da bu şehri atağa kaldırmak zorundayız ve görevimizin bilincindeyiz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı