REKLAMI GEÇ

DTO’dan üç etkinlik

DTO’dan üç etkinlik

Denizli Ticaret Odası, bu hafta içerisinde üç etkinliğe birden ev sahipliği yapacak. DTO, Denizlili işadamları ile Hintli işadamlarını ve Rekabet Kurumu Başkanı Nurettin Kaldırımcı’yı buluşturacak. DTO, yurtiçi öğrenci değişimi projesi ‘Gönül Köprüsü’ dahilinde de öğrencilere piknik düzenledi.

/ DENİZLİHABER / 17 Haziran 2008 Salı, 00:00

Denizli Ticaret Odası’nın bu hafta içerisinde gerçekleştireceği, üç etkinlik, Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi’nde yapılan basın toplantısında duyuruldu. DTO Başkanı Necdet Özer, yapacakları etkinlikler hakkında bilgi verdi.

Kaldırımcı’yı ağırlayacaklar

Denizli Ticaret Odası’nın, Çarşamba günü, Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Nurettin Kaldırımcı’yı ağırlayacağını belirten Özer, “18 Haziran Çarşamba günü, saat 17.00’de odamızda yapacağımız toplantıya tüm üyelerimizi ve işadamlarımızı bekliyoruz. Toplantıda, rekabet kültürü ve iş dünyası konusu ele alınacak” dedi.

‘Hindistan, rakip değil, fırsat olabilir’

DTO’nun, ticari araştırmalara önem verdiğini belirten Necdet Özer, bu kapsamda, çeşitli ülkelere geziler düzenlediklerini ve çeşitli ülkelerden işadamlarını Denizli’de ağırladıklarını söyledi. Hızla gelişen dünyada ticari araştırmaların çok önemli olduğunu belirten Özer, bu bağlamda, Hindistanlı işadamlarını Denizlili işadamları ile buluşturacaklarını söyledi. DTO olarak Çin ve Hindistan’ı rakip görmekten çok, önemli bir pazar olarak değerlendirdiklerini dile getiren Özer, “Çin ve Hindistan, 2.5 milyar nüfus demek. Bu nüfusun yüzde 10’una ürünlerimizi satabilirsek, 250 milyon kişiye ulaşmış oluruz. Hindistan’a karşı, maliyet yönünden, çalıştığımız ortak pazarlarda dezavantajlıyız ama onları aynı zamanda bizim mal satabileceğimiz bir pazar olarak da görüyoruz” dedi.

Hindistan’dan 60 işadamı geliyor

Denizli’ye, Hindistan’dan 18 farklı sektörden 60 işadamı gelecek. 19 Haziran’da Denizli’de olacak olan Hintli işadamları, ikili iş görüşmeleri yapacak. Denizli’yi de gezecek olan işadamları, Pamukkale’yi de görecek. Fabrika ziyaretleri de yapacak olan konuklar, Denizlili işadamları ile Anemon Otel’de yapılacak gala yemeğinde bir araya gelecek.

Gönül Köprüsü’ne destek

Denizli Ticareti Odası, Milli Eğitim Bakanlığı’nın, yurt genelinde yürüttüğü ‘Gönül köprüsü’ projesine de destek oluyor. Proje kapsamında, Şırnak, Karabük, Gümüşhane ve Elazığ’dan Denizli’ye gelecek olan 2 bin 700 öğrenci için Denizli Ticaret Odası, tanışma ve kaynaşma pikniği organize etti. Proje kapsamındaki ilk piknik, Cuma günü yapılacak. Karataş Mevkii’nde yapılacak piknikte, Karabük ve Şırnak’tan gelen 750 kişilik öğrenci grubu, Denizlili öğrencilerle kaynaşacak. DTO Başkanı Özer, bu projeyi çok önemsediklerini söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı