REKLAMI GEÇ

Dünya Yazarı Boyacı’dan salgın sonrası Denizli ekonomisi yorumu

Dünya Yazarı Boyacı’dan salgın sonrası Denizli ekonomisi yorumu

Türkiye’nin köklü ekonomi gazetelerinden Dünya’da ‘Denizli Notları’nı tutan Temsilci Osman Nuri Boyacı, salgın sonrası Denizli ekonomisi için farklı bir pencere açtı. Tarım ve iş dünyası temsilcilerinin görüşlerini de aktaran boyacı, “Denizli tarım sektöründe önemli bir oyuncu olabilir” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Mayıs 2020 Çarşamba, 16:37

Dünya Gazetesi’nin temsilciliğini yürüten, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nin eski başkanlarından Osman Nuri Boyacı, ‘Denizli Notları’ isimli köşesinde salgın sonrası ekonomi için yeni bir pencere açtı.

Denizli’nin birçok üründe zaten lider durumda olduğunu belirten Boyacı, “Güney Ege’nin dinamik şehri sanayisinin yanı sıra turizm ve tarımda da güçlü bir konumdadır” dedi. Kekik ihracatının yüzde 75’ini yapan, şaraplık üzümün yüzde 20’sini üreten Denizli’nin lider konumu bulunduğunu belirten Boyacı yazısında tarım ve iş dünyası temsilcilerinin görüşlerine de yer verdi.

Denizli Ziraat Odaları Koordinatörü Hamdi Gemici, alınan önlemlerle koronavirüs pandemisi nedeniyle tarım ürünlerinde ekim ve hasatta sorun yaşanmadığını, verimli bir yıl geçireceklerini söyledi.

Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili ise, “Yaptığımız değerlendirmelerde beklenen rekolteleri yakalayacağımızı öngörüyoruz. Yaşadığımız sıkıntılı süreçte gıda sorunu yaşayacağımızı düşünmüyorum” dedi.

Boyacı, yazısında şu görüşleri aktardı:
“Sonuç olarak Denizli, tarımdaki gücünü salgın sonrası dönem için iyi bir fırsata dönüştürebilir. Ziraat Odası Başkanı Gemici’nin dikkat çektiği gibi, tarım sektöründe katma değer oluşturacak yatırımlar Denizli’yi gıda sektöründe de önemli bir oyuncu yapabilir.”

Boyacı’nın yazısının tamamını okumak için linki tıklayın:

https://www.dunya.com/kose-yazisi/denizli-tarimdaki-gucunu-firsata-cevirmeli/470709

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı