REKLAMI GEÇ

İş dünyasına 7 Haziran ayarı çekti

İş dünyasına 7 Haziran ayarı çekti

Denizli Ticaret Odası, Sanayi Odası ve Ticaret Borsası ortak hizmet binası için protokol imzalandı. Büyükşehir Belediyesi’nin de destek vereceği bu önemli projenin ilk adımında iş dünyşasını Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de yalnız bırakmadı. Ancak protokol töreninde konuyu 7 Haziran’a getiren Bakan Zeybekci, İhsanoğlu’nun Erdoğan’ı geride bıraktığı Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden örnek verip, iş dünyasına bir anlamda 7 Haziran ayarı çekti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Nisan 2015 Cumartesi, 15:48

Denizli Ticaret Odası Toplantı Salonu’nda düzenlenen törende, Büyükşehir Belediyesi, ticaret Odası, Sanayi Odası ve Ticaret Borsası ortak hizmet binası için protokol imzalandı. Protokol Törenine, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Vali Şükrü Kocatepe, AK Parti Milletvekilleri Mehmet Yüksel, Bilal Uçar ve Nurcan Dalbudak, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, sanayici ve işadamları katıldı.

BAKANDAN İŞADAMLARINA ACİZANE(!) TAVSİYE
Ticaret Odası, Sanayi Odası ve Ticaret Borsası’nın ortak hizmet binası için düzenlenen imza töreninde sanayici ve işadamlarına acizene tavsiyelerde bulunan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Türkiye’de yakın gelecekte siyasi iktidarla ilgili bir değişlik olmayacak arkadaşlar. Ama Denizli için bazı illerde olduğu gibi yaklaşan seçimler fırsat olacak. Bizim önümüze bu fırsat bir daha gelecek. O gün Denizli bir daha karar verecek. Denizli siyaseti ile ilgili kararı sizler vereceksiniz. Diyeceksiniz ki Denizli siyasette lider şehirlerden biri olacak mı, olmayacak mı? Bu kararı verirken de Denizli milliyetçisi Denizli sevdalısı olarak hepimizin altında toplandığı o büyük şemsiye Denizli’nin altında toplanmanın verdiği o bilinçle hareket etmeyi ben sizlere acizane kardeşiniz olarak öneriyorum. Acizane bunu Denizlimize tavsiye ediyorum. Yoksa herkesin seçme hakkına, herkesin bu konularda iradeleri kutsaldır. Bu konuda kimsenin aklına başka bir şey gelmesin. Tercih kutsaldır” dedi.

KONYA ÖRNEĞİ GÖSTERDİ
Konya’nın 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde o fırsatı iyi değerlendirdiğini de belirten Bakan Zeybekci, “ Ben sadece Denizli’yi şöyle birkere daha gözlerimizin önünde canlandırmanızı istiyorum. Bakın bu konuda en başarı il Konya’dır. Konya, 10 Ağustos seçimlerinde önüne gelen fırsatı öyle muhteşem bir şekilde değerlendirdi ki, ben örnek olarak göstermek anlamında söylüyorum. Yıllarca, Kayseri, Kahramanmaraş, Rize, Giresun gibi yerler bile. Denizlimizi bakacak olursak, Denizli milliyetçiliği nasıl ki; zaman zaman bunu yapabildiğini gösterdi. Bir anda bir uyanma ve toparlanma ile evet diyerek başka bir noktaya geçebilmeyi, 2004 seçimlerinde gösterdi” diye konuştu.

“KARINDAŞ OLDULAR”
Denizli’nin kalkınması için en önemli unsurun güç birliği olduğunu ve bu konuda Tüm Türkiye’ye örnek gösterildiğini belirten Bakan Zeybekci, “Artık bundan sonra bu güç birliğini kimse bozamaz. Çünkü bir çatı altında toplanıyorlar, karındaş oldular. Birlikte hareket etmek zorundalar” diyerek bina inşaatının kısa sürede başlanmasını istedi.

“BİRLİKTELİĞE DEĞER BİÇİLEMEZ”
Denizli’nin kalkınması ve geleceği için önemli bir protokole imza attıklarını vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “ İzmir Bulvarı üzerindeki 11 milyon lira değerindeki 7 bin 96 metrekarelik arsayı odalar ortak hizmet binası için tahsis ettik. Ancak bu birlikteliğin değeri maddiyatla ölçülemez” dedi.

ekonomi-bakani-zeybekci-is-dunyasina-secim-ayari-ic
GÜÇ BİRLİĞİNE İMZA
Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, Mimar İbrahim Şener’in projesini hazırladığı kompleks binanın yapımı için atılan imzanın, gelecek için önemli olduğunu belirterek, “Bugün odalarımız birlikte hareket ediyor. Ancak ileriki yıllarda bunu sağlamak mümkün olmayabilir. İşte odaların bir çatı altında toplanması, ister istemez bu birlikteliğin devam etmesi anlamına gelmektedir, biz burada yalnızca hizmet binasının değil, odalar arasında güç birliğinin de imzasını atıyoruz” diye konuştu.

Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci ise, aynı binada İŞKUR, KOSGEB gibi sanayici ve işadamlarını yakından ilgilendiren kurumlarında yer alması gerektiğini belirtti.

Konuşmaların ardından, ortak hizmet binası için protokol imzalandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı