REKLAMI GEÇ

Ekonomide endişeye gerek yok

Ekonomide endişeye gerek yok

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, memleketi Denizli’de, dolarda son günlerdeki yükselişi değerlendirdi, “Kimse endişe etmesin. Türkiye’nin ekonomik bir sıkıntısı yok” dedi. Zeybekci, IŞİD saldırıları sonrası mağdur olan sığınmacılar ile ülke ekonomisi hakkında açıklamalar yaptı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Eylül 2014 Cumartesi, 15:46

Ferah IŞIK- Ramazan ÇETİN/ DENİZLİ, (DHA)

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, bir dizi temel atma ve açılış törenine katılmak üzere memleketi Denizli’ye geldi. Bakan Zeybekci sabah, AK Parti milletvekilleri Bilal Uçar ve Nurcan Dalbudak, AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, daire müdürleri ile partililerin katılımıyla Laodikya Antik Kenti’nde kahvaltı yaptı. Bakan Zeybekci, Laodikya’daki kazı ve restorasyon çalışmalarıyla hakkında yetkililerden bilgi aldı. Basın mensuplarına açıklamalar yapan Bakan Zeybekci, IŞİD sonrası bölgede yaşananlar ile ülke ekonomisi hakkında konuştu.

Ülkenin yanı başında bir dram yaşandığını ve bu duruma kayıtsız kalınmayacağını söyleyen Bakan Zeybekci, “Bölgedeki terör örgütünün yaptıkları, insanlığı, İslam’ı rahatsız eden bir haldedir. Türkiye gelişmelerle ilgili iradesini net şekilde ortaya koymuştur. Türkiye kendi coğrafyasında bu tür olaylara kayıtsız kalamaz. Birkaç yüz metre yakınımıza kadar gelmiş olaylara kayıtsız kalınamaz. Türkiye bu tür olaylarda gereken neyse onu yapacak güçtedir. Hiç kimse, burnunun dibinde bir kaç yüz metre mesafede yaşanan drama duyarsız kalmamızı kimse beklemesin. Türkiye, gerekeni sonuna kadar yapacaktır” dedi.

“TÜRKİYE’NİN EKONOMİK BİR SIKINTISI YOK”
Doların yükselmesinin ülke ekonomisini rahatsız etmeyeceğini vurgulayan Bakan Zeybekci, “Son günlerde dolarda yukarı doğru bir hareketlenme var. Bu tarz hareketlenmelerde endişeye gerek yok. Beklemek ve bu yükselişi kullanmak isteyenleri görmek lazım. Vatandaşlarımız hiç merak etmesinler, içleri rahat olsun. Bu yönlü hareketler Türk ekonomisini rahatsız eden hareketler değil. Bize çok farklı şeyler söyleyebilirler. Ülkenin borcu dolar olduğu için borcumuz artmış gibi gözükebilir. Ancak biz 2.15 ile 2.25 arasındaki doların bizim istediğimiz bir aralık olduğunu her zaman söyledik. Kimse endişe etmesin. Türkiye’nin ekonomik bir sıkıntısı yok” diye konuştu.

SIĞINMACILARA 3.5 MİLYAR DOLAR HARCANDI
Suriye’den Türkiye’ye sığınanlar için Türkiye’nin yaptığı harcamanın 3.5 milyar dolar olduğunu, başka ülkelerden sadece 150 milyon dolar yardım geldiğini sözlerine ekleyen Bakan Zeybekci, “Biz başkalarına güvenip yola çıkmadık. Biz bu işe girerken dünya bize yardım etsin diye düşünmedik. Türkiye büyük devlettir. Bu rakam 3.5 değil 6.5 milyar dolar da olabilir. Bizim orada Türkmen, Kürt ve Arap akrabalarımız var. Biz bu akrabalarımızı acz içinde bırakamayız. Bunun karşılığını da para ile ölçmeyiz. Tabi gönül tüm dünyanın yaşanan bu insanlık dramına daha fazla yakınlık göstermesini ister. Biz kim ne yaparsa yapsın gerekeni fazlasıyla yapacağız” dedi.

Açıklamanın ardından Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Büyükşehir Belediyesi’nce Atalar Mahallesi’nde yaptırılan Bilgi Evi ve Kurs Merkezi’nin açtı.

Yorumlar

seher   -  Bağlantı 29 Eylül 2014, 11:03

tabi alın vergileri batıdan yok sıgınmacılar yok ayakkabıcılar yok doğu gönderin dağıtın sizin dağıttıgınız paralar benim gibi doğru vergi verenlerin cocuklarının hakkı konuştukları kelimelere inanmamız imkansız esnaf bitmiş bankalarla yaşıyor YAZIKK

analitik sentez   -  Bağlantı 29 Eylül 2014, 09:54

Şimdiki Türkiyemizde olan bitenin aslı şu ki “hep Halk zenginleşiyor, sözde halkçılık yapanlar ise iftiralarına devam ediyor”

ANIL   -  Bağlantı 29 Eylül 2014, 09:17

Ne diyordu Kadir İnanır ” Yalann söylüyorsun”

Bakış Açısı   -  Bağlantı 27 Eylül 2014, 20:49

MB de dolar sıkıntısı olduğunu açıklıyor başka bir bakan. Siz başka şey söylüyorsunuz? Siyasi politikalarınız araplar gibi. Ne olduğu mechul. Hep siz zengin oluyorsunuz. Halk bitmiş.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı