REKLAMI GEÇ

Ekonomik rekabet PAÜ’de tartışıldı

Ekonomik rekabet PAÜ’de tartışıldı

Pamukkale Üniversitesi’nin bu sene ikincisini düzenlediği, Rekabet Ekonomisi ve Politikası Sempozyumu, PAÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde gerçekleştirildi.

/ DENİZLİHABER / 12 Ekim 2009 Pazartesi, 18:16

Bu yıl ikicisi düzenlenen Rekabet Ekonomisi ve Politikası Sempozyumu, Pamukkale Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Açılışa Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, Pamukkale Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Halil Kumsar, akademisyenler, Rekabet Kurumu üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Sempozyumda Rekabet Kurumu adına konuşma yapan İsmail Hakkı Karadayı, yıl boyu yaptıkları toplantılarda aldıkları kararların ve yaptıkları analizlerin burada tartışılmasını ve yararlı sonuçlar çıkarılmasını hedeflediklerine değinerek, ilerleyen yıllarda da bu etkinliğin PAÜ’de gelenekselleşmesini arzuladıklarını söyledi. Sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçen, başta Rektör Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali İhsan Karaalp olmak üzere herkese teşekkür eden Karadayı, katılımcılara başarılar diledi.

Pamukkale Üniversitesi adına konuşma yapan Rektör Vekili Prof. Dr. Halil Kumsar,
Jeoloji Mühendisi olduğu için birçok mermer fuarına katıldığını ve orada rekabeti gördüğüne değinerek, acımasız rekabetten dolayı üretici ve çalışanın zarar gördüğünü söyledi. Rekabetin kaliteli ürün elde etmek açısından önemli olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Kumsar; ulusal ve uluslar arası düzeyde olumlu rekabet olması temennisinde bulundu.

Sempozyumda konuşma yapan Denizli Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin ise rekabet kurumu kavramının Ege ve Anadolu’da geliştiğine değindi, rekabet kültürünün oluşması ve kurumlar arası işbirliği açısından bu sempozyumun önemine dikkat çekti. Son yıllarda rekabet kültürünün ülkemizde iyi noktalara geldiğini, bunun sevindirici bir gelişme olduğuna kaydeden Ertekin; katılımcılar için, başarılı bir sempozyum olmasını diledi.

Konuşmaların ardından sempozyum, ‘Office of Chief Economist’den Paolo Siciliani ve Rekabet Kurumu’ndan Baha Karabudak’ın sunumuyla başladı. 10 Ekim’e kadar devam eden sempozyumda; düşük fiyat, yüksek kalite, seçim özgürlüğü, teknolojik geliştirme, artan rekabet gücü ve KOBİ’ler için uygun ortam gibi konulara ele alındı.

Sempozyum sonunda düzenlenen törenle, katılımcılara plaketleri verildi. Pamukkale ve Laodikya gezisiyle etkinlik son buldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı