REKLAMI GEÇ

Prof.Dr. Alkin’den sanayiciye bir iyi bir kötü haber

Prof.Dr. Alkin’den sanayiciye bir iyi bir kötü haber

Güney Ege Sanayiciler ve İşadamları Federasyonu’nun(GESİFED) davetlisi olarak Denizli’ye gelen ekonomist –akademisyen Prof.Dr. Emre Alkin, “Gelecek Daha Hızlı, Daha sert ve Daha Güç” konulu konferans verdi. Konferansta, sanayici ve ihracatçıya bir iyi bir kötü haber veren Prof.Dr. Alkin, şirket yönetiminde de paradigmaların değiştiğinin altını çizdi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 24 Nisan 2015 Cuma, 18:03

Denizli, Muğla ve Aydın illerindeki sanayici ve işadamları derneklerinin katılımı ile kurulan GESİFED, “Gelecek Daha Hızlı, Daha Sert, daha Güç” konulu konferans düzenledi.

denizli-gesifed-prof-dr-emre-alkin-ic-1
TED’in sponsor olduğu etkinlik DENİB Toplantı Salonu’nda yapıldı. GESİFED üyesi derneklerin temsilcileri ile Denizlili sanayici ve işadamlarının katıldığı konferansın açılış konuşmasını GESİFED Başkanı Gültekin Okay Salgar yaptı. Salgar, bölgede güç birliği oluşturmak amacıyla federasyonu kurduklarını ve gücünü artırmak için daha çok üyeye ihtiyaçları olduğunu söyledi. Salgar, Ocak ayından beri yaşanan ekonomik gelişmelerin sanayici ve işadamları ile yatırımcıları tedirgin ettiğini belirterek, “Böyle bir dönemde, işadamlarına yol göstermesi ve sanayicinin kaygılarına cevap olması açısından bu konferansı düzenledik” dedi.

“TEKNOLOJİK FIRSATLARI İYİ DEĞERLENDİRİN”
GESİFED üyelerine “Gelecek Daha Hızlı, Daha Sert, Daha Güç” konulu konferans veren Ekonomist-Akademisyen Prof.Dr. Emre Alkin, dünyanın en kalabalık nüfusunun facebook olduğunu, 2. sırada ise Çin’in geldiğini belirterek teknolojik fırsatların iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, bilgi sermayesinin para sermayesi gibi tasarruflu kullanılması ve gerektiğinde de saklanmaması tavsiyelerinde bulunan Prof.Dr. Alkin, “Bugün en önemli sermaye bilgidir. Bilgiyi ve teknolojiyi iyi kullanmak gerek. Dünyanın en kalabalık nüfusu facebookta. Günde 20 milyar SMS atıldığını biliyor musunuz? Daha 2010 yılında yaygın kullanıma giren wathsAppta saatte 30 milyar mesaj atılıyor. O nedenle teknolojiyi iyi kullanmalısınız. Artık insanlar saatlerce dolaşarak ürün satın almıyor. İnternet üzerinden satın alıyor” dedi.

“BİR İYİ BİR KÖTÜ HABER”
Prof.Dr. Alkin, 2015’in 2.3.ve 4. çeyreğinin bugünkünden çok farklı geçmeyeceğini de belirterek, “Sizlere bir iyi bir kötü haberim var. Kötü haberim; önemli bir Afrika ülkesinin savunmaya ayırdığı bütçenin büyüklüğüne baktığınızda gerginliğin devam edeceğini anlayabilirsiniz. Ancak, bu gerginlik sizleri çok fazla etkilemeyecek. Bu da iyi haber. Çünkü insanlar artık hassasiyetini kaybetti. Oradaki bir patlama bir ölüme bir-iki saat üzülüp ardından hayatına devam edebiliyor” diye konuştu.

denizli-gesifed-prof-dr-emre-alkin-ic-2
PROF.DR. EMRE ALKİN KİMDİR?
Şu an Kemerburgaz Üniversitesi Rektör Yardımcısı olan Prof.Dr. Alkin aynı zamanda İzmir’in spor kulüplerinden Göztepe’de Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Futbol Federasyonu Genel Sekreterliği görevini yürütüyor. Prof. Dr. Emre Alkin’in, “Risk Management”, “Finansal Aracılığın Evrimi”, “Bankalarda Risk Yönetimine Giriş”, “Dünden Bugüne Gaziantep” isimli; biri İngilizce olmak üzere dört kitabı bulunuyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı