REKLAMI GEÇ

“Emekçi, enflasyona kurban edilecek”

“Emekçi, enflasyona kurban edilecek”

Denizli KESK Dönem Sözcüsü Şenol Akyol, hükümetin kamu emekçisine vermeyi düşündüğü zam miktarının 5 milyar 750 milyon YTL düzeyinde olacağını açıkladığını belirterek, “Hükümet ağzındaki baklayı çıkardı, kamu emekçisi 2009 yılında da enflasyona kurban edilecek” dedi.

/ DENİZLİHABER / 26 Ağustos 2008 Salı, 00:00

Denizli KESK Dönem Sözcüsü Şenol Akyol, toplu görüşmelerin 3. oturumunda, hükümetin nihayet kamu emekçilerine vermeyi düşündüğü zam miktarını dile getirdiğini belirterek, “İki milyonun üzerindeki kamu emekçisine 2009 yılında verilecek zammın, bütçeye maliyetinin 5 milyar 750 milyon YTL düzeyinde olacağı açıklanmıştır. Hükümet, henüz tam bir oran söylemekten kaçınsa da, açıkladığı rakam, kamu emekçilerine 2009 yılında hedeflenen enflasyon olan yüzde 7.5 oranında zam yapılacağı anlamına gelmektedir. Toplu görüşmelerin çok öncesinde belirlenen bu rakam, KESK’in toplu görüşme sürecinin parçası olmamakla ne kadar haklı bir tutum aldığını da göstermektedir” dedi.

‘Haklı olduğumuz ortaya çıktı’

Görüşmelere katılmak kadar, katılmamanın da demokratik bir hak olduğunu ve ciddi bir tepki anlamına geldiğini belirten Akyol, “KESK’in bu tepkisinin hedefi hükümetin tek taraflı yaklaşımı ve gayri ciddi tutumudur. Yaşanan her gelişme bu tepkimizde ne denli haklı olduğumuzun altını bir kez daha çizmektedir. Hükümetin 2009 yılında kamu emekçilerine bir kez daha enflasyon hedefine dayalı zam yapması, yıllardır yaşadığımız reel ücret kayıplarının önümüzdeki dönemde de devam edeceğini göstermektedir. Yıllardır TÜİK’in açıkladığı enflasyon ile kamu emekçilerinin gündelik hayatta karşı karşıya geldiği enflasyon arasında büyük bir fark olmakta ve enflasyon oranında alınan zamlar nedeniyle, kamu emekçileri giderek yoksullaşmaktadır” diye konuştu.

‘AKP ile birlikte mücadele edelim’

Masadaki konfederasyonlara da KESK ile uğraşmak yerine hükümetle uğraşmaya çağıran

Akyol, “KESK’in itirazı yoksullaşmayadır. KESK’in itirazı tek taraflı ücret belirleme usulünedir. KESK’in itirazı kamu emekçilerinin taleplerinin yok sayılmasınadır. KESK’in itirazı hükümet yanlısı sendikaların kadrolaşabilmesi için devletten teşvik istemelerinedir.

Bizler itirazlarımızı alanlarda dile getirmeye devam edeceğiz. Masadaki sendikalara çağrımızı bir kez daha yineliyoruz: Gelin kamu emekçilerini ve emeği ile geçinen geniş halk kitlelerini yoksulluğa mahkum eden AKP hükümetine karşı tüm kamu çalışanları gelin birlikte mücadele edelim” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı