REKLAMI GEÇ

Enerji Devi Saldanlı’nın gözlerini dolduran anı

Enerji Devi Saldanlı’nın gözlerini dolduran anı

Yalnız Denizli’nin değil Türkiye’nin enerji devlerinden biri olarak gösterilen Ceyhan Saldanlı işaret etti, ADM ve GDZ Elektrik Ulusal Kalite Hareketi’ne destek oldu. KALDER ile el sıkışan dağıtım devleri, toplam kaliteyi arttırıp ülke ekonomisine katkı sağlamak için start verdi. Basın toplantısıyla projeyi duyuran Bereket Enerji’nin Patronu Ceyhan Saldanlı, “Benim için kalite bilgi demektir” deyip hayatını değiştiren üniversite hocasından örnek verdi. Enerji devinin o örneği verirken gözlerinin dolduğu görüldü.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Kasım 2017 Cuma, 14:56

İşadamı Ceyhan Saldanlı ve Ali Yağlı’nın ortaklığında Türkiye’nin enerji devlerinden biri olan Bereket Enerji’ye bağlı ADM ve GDZ Elektrik Dağıtım Şirketleri, Ulusal Kalite Hareketi’ne tam destek olma adımı attı. Türkiye Kalite Derneği’nin (KALDER) başlattığı ve Ulusal Kalite Hareketi’ne katılma kararı alan iki enerji dağıtım devinin hedefi kalitede mükemmellik sınıfı olarak gösterilen EFQM standardına ulaşabilmek.

Bu önemli adım için bir imza töreni düzenlendi KALDER Başkanı Dr. Muhsin Çömden’ın de katıldığı imza töreninde ADM ve GDZ elektrik dağıtım şirketlerinin üst düzey yöneticileri de hazır bulundu. İmzaları Çömden ile Bereket Enerji’nin Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı attı.

KALDER BAŞKANI ÇÖMDEN “GURUR VERİCİ”
Tören öncesi konuşan KALDER Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Çömden, rekabetin günümüzde faaliyet gösteren şirketlerin olmazsa olmazı olduğunu belirtirken ulusal ve uluslar arası düzeyde rekabet edebilir bir seviyeye ulaşması için şirketlerin toplam kalite sistemlerine yönelmelerinin önemine değindi. Ülke ekonomisinin ve Anadolu şirketlerinin uluslar arası arenada daha üst zirvelere tırmanması için uluslar arası kalite standartlarını yakalaması gerektiğini aktaran Çömden, “Ege’nin bu iki enerji dağıtım devinin böyle bir hareketin içinde olması bizi gururlandırdı” diye konuştu.

O ANIYI ANLATIRKEN GÖZLERİ DOLDU
KALDER Başkanı Çömden’in ardından konuşma yapan Bereket Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı, kalite deyince aklına bilgi ve kişisel donanım geldiğini söyledi. İnsanın öğrendiği bir bilgi sayesinde hayatının değişebileceğinin altını çizen Saldanlı, İTÜ’de geçirdiği öğrencilik yıllarından bir örnek verdi. ABD’de uzun yılar akademisyen olarak çalıştıktan sonra iş hayatının son yıllarında memleketinde olmayı tercih ettiği için Türkiye’ye dönen bir akademisyenin hayatını nasıl değiştirdiğini anlatan Saldanlı’nın gözleri doldu. “İTÜ’de elektrik elektronik bölümü öğretim üyeliği yapan Prof. Dr. Tarık Özker hocam vardı. O benim üniversitede hayatımı değiştirdi. Kendisinden öğrendiklerimi unutamam. Çok kaba saba bir adamdı. Öyle ki kızlara bile oğlum derdi. Üniversiteden mezun olduğum gün odasının kapasını çaldım. Gel oğlum dedi. Ben gidiyorum dedim. ‘Ee gidiyorsan git bana ne’ dedi. Ama tek başıma gitmiyorum yanımda sizi de götürüyorum dedim. ‘Nasıl yani’ dedi. Ben üniversiteye giren Ceyhan ile mezun olan Ceyhan’ın çok farklı olduğunu, kalite olarak yükseldiğini ve çok önemli bilgiler, donanımlar yüklendiğini anlattım kendisine. Ve o bilgilerin hepsini kendisinden edindiğimi söyledim. Daha önce hiçbir öğrencisi ona böyle bir yaklaşım içine girmemişti. İlk kez bunu yaşadığını biliyordum. Ağlamaya başladı, birlikte ağlaştık. Gerçekten hayatımı değiştiren isim, bugün Ceyhan Saldanlı’yı bu noktaya taşıyan en önemli isimlerden biriydi o” diye konuştu. O anları adeta tekrar yaşadığı gözlenen Saldanlı’nın gözlerini dolduğu boğazının düğümlendiği de gözlerden kaçmadı.

BÜYÜK BEDELLER ÖDEMELİYİZ
İşveren, çalışan ve müşteri memnuniyetlerinin hepsinin bir arada olduğu daha yüksek kalite standartlarına ulaşmak büyük bedeller ödemek gerektiğini söyleyen Saldanlı, bu konuda herkesin belli ölçüde sorumluluk sahibi olduğuna da vurgu yaptı ve “Mükemmel olmak, daha iyi üretmek, daha büyük katma değerler üretmek için insan kalitemizi arttırmak adına yapılması gerekenlere hazırız” dedi.

Konuşmaların arkasından iki önemli isim temsili sözleşmenin altına imza attı. Ardından iki şirketin ve KALDER’in üst düzey yöneticileri kamera ve objektiflere poz verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı