REKLAMI GEÇ

Engelli Test ve Ölçüm Merkezi kurulacak

Engelli Test ve Ölçüm Merkezi kurulacak

Denizli Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü ile Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında, Engelli Test ve Ölçüm Merkezi kurulacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Aralık 2014 Perşembe, 09:20

İŞKUR’un hazırladığı, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu’nun katkı sağladığı “Engelim İşime Engel Mi?” projesi hayata geçiriliyor. Söz konusu projeye GEKA’nın  desteğini sağlayacak işbirliği protokolü imzalandı.

İmzalanan protokol ile dezavantajlı gruplarda yer alan bedensel engelli işsizlere daha etkin ve profesyonel iş ve meslek danışmanlığı hizmeti verilmesi, bedensel engellilerin fiziksel kapasitelerinin standart ve güvenilir testlerle ölçülmesi ve değerlendirilmesi amaçlanıyor.

İşbirliği protokolü kapsamında, İŞKUR İl Müdürlüğü’nde “Engelli Test ve Ölçüm Merkezi” kurulacak. Projenin üç aylık bir uygulama süresi bulunuyor. Bu uygulama süresinde 50 engellinin fiziksel kapasitelerinin ölçümü yapılacak.  

İŞKUR İl Müdürü Ferudun Giresun, imzalanan işbirliği protokolüyle bedensel engelli işsizlere daha etkin ve profesyonel iş ve meslek danışmanlığı hizmeti verebilmeyi, böylelikle engellilerin iş yaşamında kendilerine en uygun işe yerleştirilmelerini hedeflediklerini belirtti.

GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata da, engellilerin çalışma hayatına almalarına katkı koyacak proje için bu protokolü imzalamaktan memnuniyet duyduklarını söyledi.

 

 

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı