REKLAMI GEÇ

ENVER’den sanayiciye seminer

ENVER’den sanayiciye seminer

Enerji Verimliliği Derneği (ENVER) Denizli Şubesi, Organize Sanayi Bölgesi’nde sanayi kuruluşlarının temsilcilerine Enerji Verimliliği semineri verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Haziran 2014 Perşembe, 10:03

Denizli Organize Sanayi Bölgesi Müdürülğü’nde gerçekleştirilen seminerde Hollanda’dan Ess Energy Engineering Solutions firması yetkilileri, sanayicilere yurt dışında yapılan enerji verimliliği çalışmaları ve yeni teknolojiler hakkında bilgiler verdi.

Sanayicilerin ve Enerji Verimliliği Derneği Denizli Şube üyelerinin katıldığı seminerde açılış konuşmasını gerçekleştiren Enerji Verimliliği Derneği Denizli Şube Başkanı Mehmet Akgün, sanayi sektöründe çok fazla enerji kaybı olduğunu ve bu nedenle işletmelerin gereğinden fazla enerji faturası ödediklerini belirtti. Akgün, “Dernek olarak gerçekleştirdiğimiz Denizli İli Sanayide Enerji Tasarrufu Potansiyeli taraması projemizde işletmelerimizde en az %20’lilk bir enerji tasarruf potansiyeli olduğunu belirledik. Bu rakam sanayicilerimizin yüksek gelen enerji giderleri için oldukça büyük bir orandır. Bazı işletmelerimiz projemiz neticesinde enerji verimliliği çalışmalarını başlattı. Sonuçlarını alanlarda var. Biz dernek olarak istiyoruz ki sanayicimiz yaptığı çalışmaları herkes ile paylaşsın. Diğer işletmelere örnek olsun. Enerji verimliliği sadece işletmelerin kazançlarının artması demek değildir, Ülkemiz ve geleceğimiz için çok daha önemlidir” dedi

Akgün’ün konuşmasından sonra Holllanda’lıessEnergyEngineering Solutions firması yetkilileri Fred Van Der Weıjde ve Rogier Van Meenen, bölgedeki tekstil firmalarının deneyimleri, yurtdışındaki tekstil sektörünün neden daha verimli olduğu, pratikten tekstil sektöründe nasıl enerji tasarrufu yapılabileceğini, çözümlerin ne kadar zaman içinde yatırım getirisi olabiliceğini, örnekleriyle anlattı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı