REKLAMI GEÇ

Eylül ayında en çok fiyat artışı odun ve kömürde oldu

Eylül ayında en çok fiyat artışı odun ve kömürde oldu

Türkiye İstatistik Kurumu Eylül ayı enflasyon oranlarını açıkladı. Havalar soğumadan hemen önce en çok artış kömürde ve odunda oldu. Kömür, yüzde 36’dan fazla, odun fiyatları ise yüzde 20’ye yakın arttı. Denizli’nin yıllık enflasyonu; yüzde 17,52 ile Türkiye ortalamasının üzerinde çıktı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Ekim 2021 Pazartesi, 11:27

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Eylül ayı Tüketici Fiyat Endeksini (TÜFE) yayımladı. Denizli’yi de kapsayan Aydın, Denizli ve Muğla bölgesinin ortak verilerine göre; havalar soğumaya başlamadan odun ve kömür fiyatlarında büyük artış yaşandı.

Türkiye İstatistik Kurumu 2021 yılı Eylül ayı Tüketici Fiyat Endeksine göre, bir önceki aya göre yüzde 1,14, 2020’nin Eylül ayına göre yüzde 21,39 arttı. Denizli’nin yıllık enflasyonu yüzde 17,52 oldu.

Türkiye genelinde ise yıllık enflasyon ise yüzde 16,42 oldu. Denizli’nin enflasyonu, son dört aydır olduğu gibi, yine Türkiye ortalamasının üzerinde çıktı.

TÜİK Denizli Bölge Müdürü Özer Coşkun’un aktardığı verilere göre, Denizli ve bölgesinde aylık oranda fiyatı en çok artan ürünler odun ve kömür oldu. Yaz sebzelerinin fiyatlarında düşüş gözlenirken, odun ve kömürdeki artış dikkat çekti:

Yorumlar

Muhammer sarıkaya   -  Bağlantı 6 Ekim 2021, 19:38

Geçen yıl 1030 tl aldığım kalorifer kömürü bu sene 2350 tl

basicman   -  Bağlantı 4 Ekim 2021, 11:56

ne esnaflıkta hayır kaldı,ne de çalışan olmakta…fazla verse kendi geçinemiyor,normali çalışana yetmiyor..hadi marketler fazladan fahiş fiyat uyguluyorlar,odun kömür devletin elinde genelde,devlettemi fahiş fiyat uyguluyor..

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı