REKLAMI GEÇ

‘Gebermek istiyorum’ diyen esnaf da havlu attı, şimdi iş arıyor

‘Gebermek istiyorum’ diyen esnaf da havlu attı, şimdi iş arıyor

Denizli’de pandemi ve ekonomik kriz esnafı bitme noktasına getirdi. Kentin en eski işletmeleri bile kısıtlamalar karşısında ayakta kalmakta güçlük çekti. Bazı işletmeciler daha fazla zarar etmemek için dükkanlarını tamamen kapattı, bazı işletmeciler ise ayakta kalmaya çalışıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Ocak 2021 Cuma, 11:45

Maske ve mesafe denetimleri sırasında maske takması yönündeki uyarıya ‘Gebermek istiyorum’ diye yanıt vererek bir anda Türkiye’nin gündemine gelen kafe işletmecisi Üzeyir Yazır da daha fazla dayanamayarak dükkanını kapattı.

Yazır yaşadıklarını şöyle anlattı:
“Birikmiş param vardı. Bir yıl önce büyük umutlarla bir iş kurdum. Küçük bir kafeterya açtım. Fakat yatırımımın karşılığını alamadım. İnsanların alım gücü çok düşük. Ekonomik kriz var. Artık dışarıda bir şey yemek içmek bile insanlara lüks geliyor. Kimsede para kalmadı. Üzerine bir de korona salgını çıktı. Kafeteryanın yanında işlerin düzeleceği umuduyla oyuncak satmaya başladım. Bu işten de sonuç alamadım. İş olmadı. Aylarca bekledik. Günlük masrafımı bile karşılayamadım.

Kiramı ödeyemedim. Vergiler, diğer giderler belimi büktü. Günde 20 lira kazancım olmadı. Hep düzelecek diye umut ettim ama işler daha da kötüye gitti. Kapatmak zorunda kaldım. 60 bin liram vardı o gitti 100 bin lira da borcum oldu. Şimdi iş arıyorum. Bulabilirsem girim çalışacağım ama iş de yok. Psikolojim bozuldu”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı