REKLAMI GEÇ

GEKA Didim’de toplandı

GEKA Didim’de toplandı

Aydın, Denizli ve Muğla İllerini içine alan ve yerel potansiyelini harekete geçirerek bölgesel gelişmeyi hızlandırmak amacıyla kurulan Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın 11. Olağan Kalkınma Kurulu toplantısı Didim’de gerçekleştirildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Haziran 2014 Pazartesi, 13:32

Bölgedeki kamu kurum ve kuruluşları, özel kesim, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve yerel yönetimler arasında işbirliğini geliştirmek ve Ajansı yönlendirmek üzere faaliyet gösteren ve 34’ü Aydın’ı, 34’ü Denizli’yi ve 32’si de Muğla’yı temsil eden 100 kişiden oluşan GEKA Kalkınma Kurulu,11. Olağan toplantısını Didim’de yaptı.
denizli-geka-didim-de-toplandi-ic

GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata açış konuşmasında, GEKA’nın proje ve faaliyetlere yönelik yürüttüğü programlar, yatırım çekme faaliyetleri ve planlama çalışmalarıyla Bölgede iş ve yatırım imkânlarının geliştirilmesine önemli katkılar sağladığını ifade etti.

Alata, “Kalkınma Ajanslarının kuruluşunun temel felsefesinin merkezinde de Kalkınma Kurulları yer alıyor. Bu nedenle Ajansların mevcut durumu ve geleceğinin tartışıldığı, geçtiğimiz Nisan ayında Gaziantep’te gerçekleştirilen 2. Kalkınma Ajansları Konferansı’nda da Kalkınma Kurullarının etkinliğinin artırılmasına yönelik karar çıktı. Ajans olarak kurulduğumuz günden bu yana, Bölge kalkınmasına yön veren çalışmalarda Kalkınma Kurulumuzla ortak hareket etmeye önem verdik. Bu doğrultuda “Yaşam kalitesi yüksek, yeniliğe dayalı üreten, doğasını koruyan, küresel turizm odağı Güney Ege”ye erişme yolunda tarımdan turizme, çevreden yeniliğe pek çok alanda atılması gereken adımları hep birlikte attık. Bundan sonra da paydaşlarımızla ortak hareket etme misyonuyla Bölge kalkınmasına beraber yön vereceğiz” dedi.

GEKA Kalkınma Kurulu Başkanı Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağcı ise, önceki toplantıda alınan kararların yerine getirilmesinden ve kurulun daha verimli çalışmalar gerçekleştirmeye başlamasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Toplantıda söz alan Yenilenebilir Enerji Grubu Sözcüsü Serdar Ekiz, Denizli ve Aydın illerinin kent ısıtmasının jeotermal kaynaklardan sağlanmasına dair etüd çalışması yapılması, güneş enerjisinden lisanssız elektrik üretimine yönelik projelerin, ve termik santrallerde enerji kayıplarının incelenmesine yönelik etüd çalışmalarının Ajans tarafından desteklenmesi gerektiğini belirtti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı