REKLAMI GEÇ

GEKA PROJELERİ BEKLİYOR

GEKA PROJELERİ BEKLİYOR

GEKA, bütçesini belirledi, kuruluş çalışmalarını tamamladı ve start verdi. GEKA bu yıl 16 milyon TL dağıtacak. Projeler bugün itibariyle kabul edilmeye başlandı. Son başvuru tarihi 10 Şubat 2011. Bu ilk partiden kamu kuruluşları, STK ve meslek örgütleri ve KOBİ’ler yararlandırılacak.

/ DENİZLİHABER / 3 Aralık 2010 Cuma, 14:48

Kısa Adı GEKA olan Güney Ege Kalkınma Ajansı, ilk parti destek bütçesini açıkladı. Devletten Aydın, Denizli ve Muğla’daki projeler için 2010 yılı bütçesinden 16 milyon TL ödenek koparan GEKA, proje destek çağrısında bulundu.
2010 İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı Proje Teklif Çağrısı ile ilgili bir basın toplantısı düzenleyen GEKA Genel Sekreteri Mehmet Aydıner, bu ilk destek programı hakkında da ayrıntıları aktardı.

Projeler kapalı zarfta muhafaza edilecek
Aydıner, 10 Şubat’a kadar kabul edilecek projelerin kapalı içinde muhafaza edileceğini, bu zarfların ise 10 Şubat’tan sonra hep birlikte açılacağını belirtti. Daha sonra sırasıyla ajans uzmanları, bağımsız denetçiler, değerlendirme komitesinin inceleme ve onayına sunulacak olan projelerden geçer not alanların Genel Sekreter tarafından yönetim kuruluna sunulacağını aktaran Aydıner, yönetim kurulunun projeler üzerinde hiçbir değişiklik yapma ve listeye yeni bir proje ekleme yetkisinin olmadığına vurgu yaptı.

16 MİLYON TL NASIL PAY EDİLDİ
Aydıner 16 milyon TL’lik ilk bütçenin 7 Milyon TL’sinin kobilere, 3,3 Milyon TL’sinin kar amacı gütmeyen kuruluşlara, 5,7 milyon TL’sinin ise küçük ölçekli alt yapı projeleri için yerel yönetim kurumlarına aktarmayı planladıklarını duyurdu. Ancak herhangi bir alana ayrılan bütçe artarsa, kalan miktar proje yoğunluğuna göre farklı alanlara da kaydırılabilecek. 10 Şubat’a kadar projeleri kabul edecek GEKA’nın değerlendirme süreci ise yaklaşık 7-8 hafta olacak. GEKA kazanan projeleri 15-18 Nisan Tarihleri arasında açıklayacak.

PROJELERE NE KADAR HİBE VERİLECEK
Aydıner, projeler için alt ve üst sınırları da açıkladı. Buna göre özel şirketlerin projelerinin en fazla yüzde ellisi, kar amacı gütmeyen kuruluşların onaylanan projelerinin ise en fazla yüzde 75’i hibe desteğinden faydalandırılacak. Ancak projelere verilecek desteklerde alt ve üst sınır uygulaması da dikkatten kaçmamalı. Özel şirketlerin projelerine en az 40, en fazla ise 400 bin TL’lik hibe desteği verilecek. Kar amacı gütmeyen kuruluşların ve yerel yönetimlerin küçük çaplı altyapı projelerinin destek sınırları ise en az 40 ancak 600 bin TL.

PROJE HAZIRLAMA EĞİTİMİ DE VERİLECEK
GEKA Genel Sekreteri Mehmet Aydıner, projenin değerlendirmeden hak ettiği ölçüde geçmesi ve destek alabilmesi için en önemli koşulun projenin hazırlanması ve sunuş tekniği olduğunu belirtti. Her birine ayrı ayrı numaraların verileceği ve çoklu değerlendirme incelemelerinden geçerek onaya sunulacak projelerin bu nedenle evrensel bir proje yazım tekniği içinde sunulması gerektiğini aktaran Aydıner, söz konusu proje sunum teknikleri için eğitimler düzenleyeceklerini dile getirdi. Ücretsiz eğitimler, proje teklif çağrısı ve koşulları ile ilgil tüm merak edilenlerle ilgili ayrıntılı bilgilendirmeler ve belgeler ise GEKA’nın resmi internet sitesi www.geka.org.tr den paylaşılıyor ya da paylaşılacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı