REKLAMI GEÇ

GEKA Yönetim Kurulu Aydın’da toplandı

GEKA Yönetim Kurulu Aydın’da toplandı

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Yönetim Kurulu toplantısı Aydın Valisi Erol Ayyıldız başkanlığında Aydın Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıda, 2015 yılında Güney Ege Bölgesi’nde öne çıkan ve geliştirilmesine ihtiyaç olan çeşitli konularda farkındalığının artırılması amacıyla çeşitli faaliyetler düzenlenmesi yönünde karar alındı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Şubat 2015 Çarşamba, 11:19

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA)’nın Aydın Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirdiği toplantıya, Aydın Valisi Erol Ayyıldız, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Muğla Valisi Amir Çiçek, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş ve GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata katıldı.

GEKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Aydın Valisi Erol Ayyıldız’ın açılış konuşmasının ardından söz alan GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata son bir aylık dönemde GEKA tarafından gerçekleştirilen çalışmalar hakkında Yönetim Kurulu üyelerine bilgi verdi.

Toplantı’da, Güney Ege Bölgesi’nde kritik öneme sahip araştırma, planlama, fizibilite gibi çalışmaların desteklenmesinin planlandığı, kamu kurum ve kuruluşları ile kâr amacı gütmeyen kuruluşlara yönelik 2015 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programının ilanına karar verildi. Toplam bütçesi 900 bin lira olan program kapsamında projelere, asgari 25 bin lira ile azami 100 bin lira arasında ve bütçenin yüzde 100’üne kadar destek sağlanabileceği vurgulandı.

TANITIM AMAÇLI ÇALIŞTAYLAR YAPILACAK
Ayrıca GEKA Yönetim Kurulu üyeleri, toplantıda 2015 yılında, Güney Ege Bölgesinde öne çıkan ve geliştirilmesine ihtiyaç olan çeşitli konularda bölgede farkındalığının artırılması amacıyla GEKA tarafından çeşitli faaliyetler düzenlenmesine karar verdi.

Yenilenebilir Enerji, Organik Tarımda Üretim ve Ticaretin Artırılması, Termal Sağlık Turizmi, Tekstilde Tasarım ve Yenilik, Yüksek Teknolojili Sektörlerin Yaygınlaştırılması ve Yenilikçi Girişimciliğin Geliştirilmesi olmak üzere 6 tematik alanda bilgi üretilmesi ve paylaşılması amacıyla bölgede toplantı, konferans, çalıştay ve benzeri faaliyetlerin düzenlenmesi yönünde görüş birliğine varıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı