REKLAMI GEÇ

GEKA yönetimi hedefleri belirledi

GEKA yönetimi hedefleri belirledi

Güney Ege Kalkınma Ajansı yönetimi Aydın’da toplantı. Toplantıda bölge ekonomisinin geliştirilmesi için yapılması gerekenler tartışıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Şubat 2017 Salı, 14:45

Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın (GEKA) 91. yönetim kurulu toplantısı, GEKA Yönetim Kurulu Başkanı Muğla Valisi Amir Çiçek başkanlığında; Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Aydın Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yunus Şahin ve GEKA Genel Sekreter Vekili Özgür Akdoğan katılımıyla Aydın Valiliği’nde gerçekleştirildi.

GEKA Yönetim Kurulu Başkanı Muğla Valisi Amir Çiçek, toplantıda öncelikle, Ajansın son dönemde gerçekleştirdiği faaliyetlerin gözden geçirileceğini ve gelecek dönem için de planlanan çalışmaları inceleyeceklerini söyledi.

Vali Amir Çiçek, ilk gündem maddesi olarak Ajansın geçtiğimiz haftalarda bölgedeki kurum ve kuruluşlarla birlikte İstanbul’da katıldığı, 21. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na (EMİTT) değindi ve söz konusu fuar kapsamında gerçekleştirilen çalışmaları inceleyeceklerini söyledi. Ardından Ajansın Güney Ege Bölgesi’nde girişimcilik ve yatırımcılık kültürünü yaygınlaştırmak, güçlü bir ekosistem oluşturmak amacıyla, 2017 yılında bölgede gerçekleştirmesi planlanan faaliyetlerin gözden geçirileceğini ifade etti.

Vali Amir Çiçek, “Geçmiş yıllarda Ajansımızın enerji verimliliği ve mesleki istihdam konularında destek verdiği ve Türkiye’de alanında örnek teşkil eden projelerin tanıtımına yönelik planlanan çalışmaların yanı sıra, Yatırım Destek Ofislerimiz tarafından yürütülen faaliyetler ve bu kapsamda paydaşlarımıza sunulan hizmetler de detaylı olarak incelenecektir. Bugünkü toplantımızda ayrıca, Ajansımızın mesleki eğitim/istihdam, yenilenebilir enerji/enerji verimliliği ve yatırımlar konularında gerçekleştirdiği faaliyetleri gözden geçirerek çalışmalarda gelinen mevcut durum değerlendirilecektir. Ajansın 2016 yılı birim faaliyet raporları, destek verdiğimiz ve devam eden projelerin mevcut gelişme durumları ile bölgemizin önde gelen sektörlerinden olan turizm sektörünü tüm yönleriyle ele alacak Güney Ege Bölgesi Turizm Stratejisi hazırlıklarını görüşerek, ilgili konuları değerlendireceğiz. Son olarak, bu yıl 5’inci kez uygulamayı planladığımız, Teknik Destek Programı’nı kapsam, öncelik, bütçe ve başvuru koşulları açısından değerlendirerek karara bağlayacağız ve bu doğrultuda program önümüzdeki günlerde Ajansımızca kamuoyuna ilan edilecektir. Siz saygıdeğer Yönetim Kurulu Üyelerimize teşrifleriniz ve katkılarınız için teşekkür eder; toplantımızda alacağımız kararların bölgemiz ve ülkemiz için hayırlı ve başarılı olmasını diler, saygılar sunarım” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı