REKLAMI GEÇ

GEKA’dan 37 projeye 9 milyon TL

GEKA’dan 37 projeye 9 milyon TL

Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın, tarımsal sanayiyi desteklemek amacıyla 2012 yılında ilan ederek 2013 yılında başlattığı “2012 Tarıma Dayalı Sanayi’de Katma Değerin Artırılması” yatırım programında 37 proje 9 milyon TL destek verildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Ağustos 2014 Cumartesi, 09:34

Ajansın 2012 yılında, Bölgenin karakteristik tarım ürünlerinin tarıma dayalı sanayi vasıtasıyla katma değerinin artırılması amacıyla başlattığı program kapsamında, GEKA’ya Bölgeden 125 proje başvurusu yapıldı. Bu projelerden 37’si başarılı bulunarak desteklenmeye hak kazandı.

37 projeye sağlanan toplam 9 milyon TL’lik destekle, bölge için 16 milyon TL’lik yeni yatırımın gerçekleşmesi sağlandı. Programla birlikte tarıma dayalı sanayi konusunda bölge için model olabilecek projeler ortaya çıktı. Özellikle projelerin sektörel açıdan dağılımına bakıldığında zeytinyağı, incir, süt, zeytin, kuruyemiş, narenciye, bal gibi tarım ürünlerinin işlenmesine ve paketlenmesine yönelik projelere destek verildi.

Programla birlikte katma değeri yüksek yeni ürünlerin üretilmesi, işleme ve paketleme süreçlerinde yeni yöntem ve teknolojilerin uygulanması, ürün kalitesi ile katma değerinin artırılması ve bunun yanında gıda atıklarının değerlendirilerek yeniden kazanımı sağlanırken Aydın’dan 22, Muğla’dan 11, Denizli’den ise 4 proje yürütüldü.

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler, Kooperatifler, Birlikler ve Ticaret Borsalarının projelerinin desteklendiği yatırım programıyla, bölgenin özgün tarımsal üretimi katma değer kazanırken ayrıca Bölgede gıda ürünlerinin markalaşmasına yönelik adımlar da atılmış oldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı