REKLAMI GEÇ

GEKA’dan araştırma projelerine 2 milyon TL destek

GEKA’dan araştırma projelerine 2 milyon TL destek

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA), Doğrudan Faaliyet Desteği Programı bütçesini yönetim kurulu kararıyla 1 milyon liradan 2 milyon liraya yükseltti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Kasım 2014 Cumartesi, 12:22

GEKA’nın son yönetim kurulu toplantısında, araştırma, planlama, fizibilite ve benzeri faaliyetlerle ilgili talepler değerlendirildi. İhtiyaçlar doğrultusunda değerlendirmede bulunan GEKA yönetimi, 2014 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programı bütçesini yüzde 100 artırma kararını aldı. Buna göre, daha önce 1 milyon lira olarak belirlenen bütçe, 2 milyon liraya çıkarıldı.

Bütçesi 2 milyon liraya çıkarılan programa başvurular 31 Aralık’ta sona erecek. Kamu kurumları ile kar amacı gütmeyen kuruluşların başvuru yapabildiği Doğrudan Faaliyet Desteği Programı ile uygun projelere asgari 25 bin, azami 90 bin lira hibe desteği verilebiliyor.

GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, programın bölgedeki büyük hacimli yatırım kararlarına kısa vadede etki ederek yönlendirilmesine katkı sağladığını, Güney Ege’nin tarımdan tekstile, turizmden enerjiye, çevresel sorunlardan sosyal konulara kadar geniş bir alanda
çok etkin bir araç olarak kullanıldığını ifade etti.

Nitelikli veriler ile doğru planlama yapılabileceğini vurgulayan Alata, “Ortaya konan raporlar gerek özel sektör yatırımları, gerekse kamunun yapacağı yatırımlar ile diğer araştırma çalışmaları için çok iyi bir altlık niteliğinde,. Bu raporlar önümüzdeki dönemde özellikle büyük devlet yatırımları için yol gösterici olacak” dedi.

2014 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programı’ndan yararlanmak üzere sunulan projelerden şimdiye kadar 16’sının uygulama aşamasına geçtiğini kaydeden Alata, 2014 yılında zeytin yetiştiriciliği, enerji verimliliği, kadınların girişimcilik potansiyelinin artırılması, yenilenebilir enerji kaynakları, kültür envanteri çıkartılması, termal sağlık turizminde şehirlerin markalaşması, turizmde tanıtım ve pazarlama projeleri, mesleki entegrasyon ile engelli vatandaşlara yönelik projelerin ön plana çıktığını söyledi.

GEKA’nın Doğrudan Faaliyet Desteği Programı kapsamında, 2011 yılında 11 projeye 650 bin, 2013 yılında 29 projeye 1,9 milyon kaynak aktarıldı. 2014 yılı içinde ise 16 projeye 1,2 milyon lira katkıda bulunuldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı