REKLAMI GEÇ

GEKA’DAN EĞİTİM DESTEĞİ

GEKA’DAN EĞİTİM DESTEĞİ

Güney Ege Kalkınma Ajansı, 2013 yılından itibaren yürüttüğü Teknik Destek programı kapsamında Aydın, Denizli ve Muğla’daki birçok kurumun çalışanına eğitim desteği verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Ocak 2015 Çarşamba, 16:20

Güney Ege Bölgesi’ndeki kurum ve kuruluşların kurumsal kapasitelerini artırmalarına yönelik ihtiyaç duydukları eğitimleri almalarını sağlayan GEKA’nın Teknik Destek programı kapsamında şimdiye kadar 5223 kişi yararlanırken, son dönemdeki projelerle birlikte bu sayı 6475 kişiye ulaşacak.

Bölgedeki yerel aktörlerin kalkınma açısından önem arz eden, ancak kurumsal kapasite eksikliği nedeniyle hazırlık ve uygulama aşamalarında sıkıntı ile karşılaşılan çalışmalarına destek sağlamak amacıyla GEKA tarafından yürütülen Teknik Destek Programı kapsamında, kurumlar 15 bin TL’ye kadar eğitim ve danışmanlık desteği alabiliyor. Programa proje başvuruları tüm yıl açık olup başvurular 2 aylık dönemler halinde alınıyor.

Ajansın ilk kez 2013 yılında toplam 500 bin TL bütçe ile kamuoyuna ilan ettiği Teknik Destek programından bölgedeki 55 kurum yararlanmıştı. Özellikle proje yazmaya yönelik eğitimlerin ağırlıkta olduğu 55 proje kapsamında bölgedeki kurum ve kuruluşların çalışanları stratejik plan hazırlama, diksiyon, iletişim, fizibilite hazırlama, kalite yönetimi, iş sağlığı ve güvenliği, stres yönetimi, coğrafi bilgi sistemleri ve liderlik yönetimi vb. konularda eğitim aldılar.

2014 yılı şubat ayında toplam 700 bin TL bütçe ile kamuoyuna ilan edilen Teknik Destek Programında toplam 69 proje desteklenmeye hak kazandı ve program kapsamında bölgedeki çeşitli kurumlara; proje yönetimi, beden dili ve iletişim, pazarlama, kooperatif yönetimi, oyun terapisi, yaratıcı drama, fizibilite ve mimari proje hazırlama, zeytinyağı tadımı, marka yaratma, basına yönelik haber yazma ve mizanpaj, kurumsal imaj yönetimi, dış ticaret, inovasyon, kriz yönetimi ve liderlik yönetimi vb. konularda eğitimler verildi.

Yerel yönetimlerin başta kurumsal kapasite ve yerel kalkınma kapasitesini artırıcı faaliyetlerine destek olduklarını söyleyen GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata, “Bölgemizdeki yerel yönetimler; Ajansımızın verdiği desteklerle kurumsal mükemmellik yolunda emin adımlarla ilerleyerek yerel, bölgesel ve ulusal kalkınmaya katkı sağlamaktadır. Zengin Beşeri Sermaye, Güçlü Toplumsal Yapı gelişme eksenindeki önceliklerimiz doğrultusunda, Ajansımız personeli ve teknik destek programı marifetiyle Bölgemizde şimdiye kadar 7.000 kişiye eğitim verdik. Bu yolla bölgenin proje yazma kültürünü geliştirmeye çalışıyoruz ve bu konuda çalışmaya devam edeceğiz” dedi. Alata, bölge kalkınmasına hizmet edecek projeleri 2015 yılında da destekleyeceklerini söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı