REKLAMI GEÇ

GEKA’dan ilçelere proje havuzu

GEKA’dan ilçelere proje havuzu

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA), az gelişmiş ve geleneksel ekonomi merkezi olarak nitelendirilen ilçelere yönelik olarak “gelişme stratejileri ve proje havuzu” oluşturacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Ekim 2016 Perşembe, 12:06

GEKA’nın 86’ıncı Yönetim Kurulu Toplantısı, Muğla Valisi Amir Çiçek başkanlığında Aydın’ın Kuşadası ilçesinde gerçekleştirildi. Toplantıya, GEKA Yönetim Kurulu Başkanı Muğla Valisi Amir Çiçek, Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yunus Şahin, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş ve GEKA Genel Sekreter Vekili Özgür Akdoğan katıldı.

GEKA Yönetim Kurulu Başkanı Muğla Valisi Amir Çiçek, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, ele alınacak konularla ilgili bilgilendirmede bulundu. Çiçek, ajansın 2017 yılında bölge kalkınmasına yönelik yürütmeyi planladığı mali, teknik ve doğrudan faaliyet destek programlarının konuları ve içeriklerini gözden geçireceklerini söyledi.

ÇALIŞTAYLAR DÜZENLENECEK
Az gelişmiş ilçelere yönelik planlamadan da söz eden Çiçek, ilçelerin sosyoekonomik açından gelişmesine yönelik “gelişme stratejileri ve proje havuzu” oluşturulacağını, stratejilerin ve proje önerilerinin oluşturulması amacıyla Aydın, Denizli ve Muğla’nın ilçelerinde çalıştay ve benzeri çalışmaların gerçekleştirileceğini, bu doğrultuda her ay bir ilçe olmak üzere az gelişmiş ve geleneksel ekonomi merkezi olarak nitelendirilen ilçelere öncelik vererek çalışmaların başlayacağını ifade etti.

27 PROJEDEN 5’İNE ONAY
Çiçek, 2016 yılı doğrudan faaliyet desteği kapsamında 27 proje başvurusu alındığını, bunlardan 5’inin onaylanarak uygulamasına başlandığını, bugünkü toplantıda ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtım çalışmaları ile yurt içi ve yurt dışı fuar katılımların değerlendirileceğini sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı