REKLAMI GEÇ

GEKA’dan teşvik robotu uygulaması

GEKA’dan teşvik robotu uygulaması

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) web sitesine, Ekonomi Bakanlığı yatırım teşviklerini hesaplama aracı olan “teşvik robotu” uygulamasını da eklendi. Uygulamayla yatırımcılar, yatırım tanımı ve yatırım yeri bilgilerini girerek, o ilde hangi sektörün, hangi teşvik oranlarıyla desteklendiğine tek tuşla ulaşabilecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Mayıs 2016 Pazar, 10:37

GEKA’dan yatırımcılara illere göre teşvik verilen sektör ve teşvik oranlarına ulaşma konusunda bir hizmet daha. Tüm güncel desteklerin konu ve kurum bazında aranabildiği www.yatirimadestek.com adlı internet sitesine, Ekonomi Bakanlığı yatırım teşviklerini hesaplama aracı olan teşvik robotu uygulaması da eklendi. Teşvik robotu uygulaması ile yatırımcılar, yatırım tanımı ve yatırım yeri bilgilerini girerek, o ilde hangi sektörün hangi teşvik oranlarıyla desteklendiğine kolayca ulaşabilecek.

DESTEK BİLGİLERİ VE DOKÜMANA ULAŞMA KOLAYLIĞI
Yatırım konusuna göre arama yapılarak ülkemizdeki devlet destekleri ve teşvikleriyle ilgili tüm bilgilere ücretsiz olarak erişilmesini sağlayan ilk internet sitesi olma özelliğini taşıyan www.yatirimadestek.com, yaklaşık üç sene önce GEKA tarafından potansiyel yatırımcılara yenilikçi uygulamalarla daha hızlı ve pratik hizmet vermek amacıyla hizmete sokulmuştu.

180’den fazla devlet desteği ve 500’den fazla güncel dokümana ulaşılabilen web sitesine, nisan ayında, Ekonomi Bakanlığı yatırım teşviklerini hesaplama aracı olan teşvik robotu uygulaması da eklendi.

TÜRKİYE’DE KONUSUNDA İLK VE TEK UYGULAMA
Türkiye’de konusunda ilk ve tek uygulama olan teşvik robotu uygulaması ile yatırımcılar, yatırım konusu ve yatırım yeri bilgilerini girerek, o ilde hangi sektörün hangi teşvik oranlarıyla desteklendiğini tek ekranda görüntüleyebilecek. Teşvik robotu kullanan yatırımcılar, bu koşulların belirlendiği Bakanlar Kurulu kararı ve eklerini incelemeksizin yatırım konularına sağlanan teşvikleri kolaylıkla araştırabilecek.

RESMİ GAZETE VE WEB SİTELERİ TARANIYOR
GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yatirimadestek.com sitesinde görevli ekibin hergün Resmi Gazete’yi, ilgili iş dünyası haberlerini veren medyayı ve destek veren kurumların web sitelerini düzenli olarak takip ettiğini, bunun yanında bölgedeki paydaş kurumlar ile birebir iletişim halinde olarak web sitesini güncel tuttuklarının söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı