REKLAMI GEÇ

Gıda firmaları ihtisas organize sanayi bölgesinde toplanacak

Gıda firmaları ihtisas organize sanayi bölgesinde toplanacak

Denizli’de mermer ve tekstil kadar olmasa da önemli bir paya sahip olan gıda firmaları da kümeleniyor. Denizli Ticaret Borsası, maliyetleri düşürmek ve üretimi kolaylaştırmak için bin 900 gıda firmasını gıda ihtisas organize sanayi bölgesinde toplamayı amaçlıyor. Yer arayışı başladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Ocak 2021 Çarşamba, 12:13

Denizli Ticaret Borsası (DTB), Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulması amacı ile çalışma yürütüyor. Kentte gıda sektöründe faaliyet gösteren 1900 firmanın tek bir bölgede kümelenmesi ve üretimin kolaylaşırken maliyetlerin düşürülmesi hedefleniyor. DTB Başkanı İbrahim Tefenlili, TOKİ ile prensip anlaşmasına vardıklarını fakat arazi arayışının sürdüğünü söyledi.

SANAYİ KENTİ OLARAK BİLİNİYOR AMA TARIMDA DURUM ÇOK İYİ
Denizli’nin özellikle tekstil sektörü nedeniyle bir sanayi kenti olarak anıldığını söyleyen Tefenlili; “Aynı zamanda bir tarım ve hayvancılık kentiyiz. 376 bin hektar alanda tarım üretimi yapılıyor. 125 faklı tarım ürünü yetiştiriliyor. Denizli kekik, ay çekirdeği, adaçayı, şaraplık üzüm ve tütün üretiminde Türkiye’de ilk sırada. Gıda sektöründe sadece DTB’nin 700 üyesi var. Kent genelinde 1900 işletme mevcut. Tüm bu işletmelerin aynı bölgede kümelenmesi onların üretim kapasitesini artıracak. Çalışmalarımız sürüyor” ifadelerini kullandı.

FİRMALAR İÇİN ÖNEMLİ
Gıda İhtisas OSB’nin büyümesini sürdüren gıda sektöründe faaliyet gösteren firmalar için önem taşıdığını vurgulayan Tefenlili, “Türkiye’de Gıda İhtisas OSB kurulması için talepte bulunan 6 ilden biriyiz. Çalışmalarımızı iki yıldır bakanlıklar düzeyinde sürdürüyoruz. TOKİ ile prensipte anlaştık. Gıda İhtisas OSB’nin inşaatını üstlenecek. Gıda İhtisas OSB’de yaklaşık 100 gıda işletmesine hizmet verecek şekilde planlamalarımızı yaptık. Arazi arayışımız sürüyor. 1 milyon 200 metrekareden küçük olmayacak arazi arıyoruz. Birkaç yer belirledik ancak buralarda arazilerde kot farkı ve arazi yapısı uygun değil. En kısa sürede OSB kuracağımız yeri tespit edip, kuruluş çalışmalarına başlamak istiyoruz. Gıda İhtisas OSB, Denizli’nin önemli ihtiyaçlarından biri” diye konuştu.

Yorumlar

Muharrem ÇOBANOĞLU   -  Bağlantı 21 Ocak 2021, 10:33

DENİZLİ-UŞAK YOLU ÜZERİ DENİZLİ YE 60 UŞAK 90 MK

Muharrem ÇOBANOĞLU   -  Bağlantı 21 Ocak 2021, 10:29

BAKLAN KONAK MAH DUBLE YOL ÜZERİNDE 900 DEKAR MERA VAR BUYRUN DEĞERLENDİRELİM

horozköy   -  Bağlantı 20 Ocak 2021, 21:31

kesinlikle demiryoluna yakın olmalı sarayköy honaz kaklık bozkurt çardak olası bölgeler özellikle honaz kaklık arası hem baklançivril ovalarına hem de tünelin açılması sonrası tavasacıpayam ulaşım kolayolur Ayrıca demiryoluyla izmir limanına bağlanır

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı