REKLAMI GEÇ

Güneş panelleri dünyayı koruyor

Güneş panelleri dünyayı koruyor

Türkiye’de güneş enerjisine talep her geçen gün artıyor. Ekonomik anlamda sağladığı avantajın yanı sıra karbon emisyonunu azaltması nedeniyle dünyayı korumada etkili olan güneş enerjisi geleceği de kurtarıyor. Denizli, 199.01 megavat kurulu gücü ile Türkiye’de 11. sırada yer alıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Mayıs 2022 Perşembe, 10:46

Ülkenin güneş enerjisindeki yatırım potansiyeli hakkında bilgi veren Global Enerji Derneği Başkanı Murat Dilek, Türkiye’nin yenilenebilir enerjide kurulu güç bakımından dünyada 12, Avrupa’da ise 5. sırada yer aldığını hatırlattı.

“Kamu uzunca bir süredir sürdürülebilir ve temiz enerji politikaları güdüyor. Bununla birlikte bu başarıyla yenilenebilir enerjide 53 bin 894 bin megavatlara kadar ulaştık” diyen Dilek, Türkiye’nin enerjide kurulu gücü 100 bin megavat olduğu için yenilenebilir enerjinin bu portföydeki yerinin yüzde 54’lere yaklaştığını anlattı.

Dilek, yenilenebilir enerjideki kurulu güçte güneş enerjisinin ön plana çıktığına dikkati çekerek şöyle devam etti:

“Güneş enerjisi 8 yıl öncesine göre 100 kattan daha fazla büyüdü. 2014 yılında güneşte kurulu gücümüz sadece 50 megavattı. Ama bugün geldiğimiz noktada Türkiye’nin elektriğinin yaklaşık yüzde 8’ini güneşten elde ediyoruz diyebiliriz. Bu da sadece gurur duyulabilecek bir konu. Yaklaşık 7 bin-7 bin 500’e yakın santralden bahsediyoruz. O kadar çok güneşli günümüz var ki ve güneş geliş açımız o kadar iyi ki bu sayede 8 bin megavatlara kadar ulaştık.”

İl bazında Konya 1,167 megavatlık kurulu güçle ilk sırada yer alırken, kentte yakın zamanda tamamlanacak projelerle çok daha yüksek üretim kapasitelerine ulaşılması hedefleniyor.

Konya’yı 415,76 megavatlık kapasite ile Ankara, 383,5 megavatla Şanlıurfa, 346,45 megavatla Kayseri, 306,89 megavatlık kapasiteyle İzmir takip ediyor.

DENİZLİ 11. SIRADA
Denizli, güneş enerjisi yatırımları bakımından ön planda olan kentlerden biri. Özellikle son dönemlerde yapılan yatırımlar ile kurulu gücü 199.01 megavata yükselen Denizli, Türkiye’de güneş enerjisi kurulu gücü bakımından 11. sırada yer alıyor.

Yorumlar

Nazan Soydan   -  Bağlantı 6 Mayıs 2022, 18:42

Fiyat ve güvenirlilik konusunda bilgi almak istiyorum. En iyi firma hangisidir. Diğer şehirlerle fiyat farkı varmıdır

Mahmud   -  Bağlantı 6 Mayıs 2022, 02:45

Denizlideki enerji tesisleri hep tarlalarda meraları bitirin ama enerji üretiyoruz diye sevinin ne kadar yapıyorsanız o kadar yıkıyorsunuz

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı