REKLAMI GEÇ

ENERJİ VERİMLİLİĞİ SEFERBERLİĞİ

ENERJİ VERİMLİLİĞİ SEFERBERLİĞİ

Enerji Verimliliği ile ilgili çeşitli faaliyetler yürüten Enerji Verimliliği Derneği Denizli Şubesi çalışmalarına son hızla devam ediyor. Enerji Verimliliği konusunda farkındalık oluşturan derneğin son çalışması ise Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ile gerçekleştirdiği “Sanayiciler için Enerji Verimliliği Farkındalık Projesi.”

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Şubat 2017 Cumartesi, 14:25

Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü ile imzalanan protokol çerçevesinde ilk olarak pilot 5 firmaya ön enerji etüdü gerçekleştirecek olan Enerji Verimliliği Derneği Denizli Şubesi, daha önceki yıllarda yaptığı çalışmalarda Denizli Tekstil sektöründe yaklaşık %20’lik bir enerji tasarrufu potansiyeli olduğunu belirlemişti.

PROTOKOL İMZALANDI
Protokol imza törenine Enerji Verimliliği Derneği adına Şube Başkanı Mehmet Akgün, Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü adına Ahmet Taş, Enerji Verimliliği Derneği 2. Başkanı ve Deski Genel Müdürü Doç. Dr. Mahmud Güngör, dernek üyelerinden Mustafa A. Güner ve Abdullah Yasin Büyükçulhacı katıldı.
Enerji giderlerinin sanayicilerin en büyük yükü olduğunu belirten Enerji Verimliliği Derneği Denizli Şube Başkanı Mehmet Akgün, “Enerji hayatımızın olmazsa olmazı. Evlerimizde işyerlerimizde enerjisiz hiçbir şey yapamayız. En büyük enerjiyi de doğal olarak iş hayatımızda kullanıyoruz. Sanayi sektörünün en büyük giderini enerji oluşturuyor. Bu sebeple sanayicilerimizin rekabet gücü de azalıyor. Biz dernek olarak daha önce yaptığımız çalışmalarda tekstil sektöründe %20’lik bir enerji tasarrufu potansiyeli olduğunu belirlemiştik. Bu projemizin devamı olarak şimdi de Denizli Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü ile bir protokol imzalayarak çalışmalarımızın sürdürülebilirliğini sağlamak hedefindeyiz. İlk olarak Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğünde faaliyet gösteren 5 Kobi statüsünde firmamıza AB Fonundan yararlanarak ücretsiz ön enerji etüdü yapacağız. Daha sonra bu etütlerin raporlarını sanayicilerimizle paylaşacağız. Derneğimiz bu çalışmada sadece yol göstermektedir. Ön enerji etütleri ile ilgili birçok kurumların destekleri ve fonları mevcuttur. Bireysel olarak her firma bu hibelerden faydalanabilir. Biz örnek olması açısından Denizli Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü ile bir çalışma başlattık. Başta Denizli OSB Müdürü Ahmet Taş olmak üzere tüm Yönetim Kurulu Üyelerine bize bu çalışmada destek oldukları için şahsım ve derneğimiz adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

“ENERJİ VERİMLİLİĞİ HEPİMİZİN SORUMLULUĞU”
Yapılan projeden memnuniyetlerini belirten Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Ahmet Taş ise, “Yönetim Kurulumuz OSB içerisindeki tüm işletmelerin enerji verimliliği konusunda çalışmalar yapması gerektiğini, enerjinin etkin kullanılarak enerji maliyetlerinin düşürülmesi, enerji israfının önlenmesi, çevrenin korunması ve enerji kaynaklarının kullanımında verimliliğin arttırılmasının gerektiğini önemsemektedir. Enerji Verimliliği Derneği Denizli Şubesi ile sürekli fikir alışverişi içerisindeydik. Bölgemizdeki işletmelerde Enerji Verimliliği ile ilgili ciddi çalışmalar yürütülmekte. Enerji Verimliliği artık sadece ülkemizin değil birey olarak hepimizin sorumluluğudur. Gerek maliyetleri azaltmak gerekse gelecekte enerji sıkıntısı çekmemek adına bu konuda çok hassas davranmalıyız. Biz yapmış olduğumuz bu protokol ile tüm sanayicilerimizde bir farkındalık oluşturarak enerji maliyetlerini düşürmek istiyoruz. Başkanımızın da dediği gibi enerji verimliliği ile ilgili hibe ve destekler mevcut. Bölge Müdürlüğümüzde düzenleyeceğimiz toplantı ile bunların hepsini sanayicilerimizle paylaşacağız. Örnek projemizin Protokolü hepimize hayırlı olsun” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı