REKLAMI GEÇ

“Hakim ve savcı sayısı artmalı”

“Hakim ve savcı sayısı artmalı”

Yrd. Doç. Dr. Avukat Günal Kurşun, DSO AB Bilgi Bürosu’nun düzenlediği seminerde, “Fransa’da, 98 bin hakim ve savcı var. Türkiye’de ise sadece 10 bin 800 hakim ve savcı var. Bu sayının artması, yargı kalitesini artıracaktır” dedi.

/ DENİZLİHABER / 10 Kasım 2009 Salı, 17:46

Denizli Sanayi Odası (DSO) AB Bilgi Bürosu’nun düzenlediği, “Denizli Barosu Avrupa Birliği Hukuku Semineri”, Denizli Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Konferans Salonu’nda verildi. DSO AB Bilgi Bürosu Koordinatörü Cansun Özdülger’in AB Bilgi Bürosu faaliyetleri hakkında yaptığı sunumla açılışı yapılan seminere, Ufuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Av. Günal Kurşun konuşmacı olarak katıldı.

Konuşmasına, kendisinin de Denizli Barosu’na kayıtlı bir avukat olduğunu belirterek başlayan DSO Başkanı Müjdat Keçeci, 12 yıl avukat olarak hizmet verdikten sonra, kariyerine sanayi sektöründe devam etmiş biri olarak, avukatlarla böyle bir eğitimde tekrar birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Denizli Barosu Başkanı Adil Demir yaptığı açılış konuşmasında AB hukukunun önemini vurguladı. Demir, AB’ye üye olunduğunda, avukatlarımızın AB’deki diğer avukatlarla rekabet etmek zorunda kalacağını söyleyerek, AB müktesebatının avukatlarımızca öğrenilmesi gerektiğini belirtti.

Avrupa Birliği kurumları ve işleyişi, Türkiye-AB ilişkileri ve Türkiye’de yargı reformu ve hukuku konusunda yapılması gerekenler ile ilgili olarak Denizli Barosu üyelerini bilgilendiren Yrd. Doç. Dr. Av. Günal Kurşun, Türkiye’de 40 adet hukuk fakültesi olmasına karşın 14 ceza hukuku profesörü bulunduğunu belirterek, Türkiye’deki altyapı sorununun altını çizdi. Yargı konusunda profesyonelliğin artırılmasının önemine de değinen Kurşun, “Meslek hayatındaki hâkim ve savcılara sürekli eğitim vererek, onların çağdaş kalmasının sağlanması gerekmektedir. Baro, bünyesindeki avukatlara bu eğitim programını gerçekleştiriyor ancak ‘Hâkim ve Savcılar Birliği olmadığı için onların eğitimi ile ilgilenen herhangi bir kurum bulunmamaktadır” dedi. Fransa’da 98 bin olan hâkim ve savcı sayısının, Türkiye’de sadece 10 bin 800 ile sınırlı kaldığını da ekleyen Kurşun, “Bu sayının artması yargı kalitesini artıracaktır” dedi. Seminer, katılımcı sorularının yanıtlanması ile sona erdi

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı