REKLAMI GEÇ

“HEİMTEXTİL’TEKİ SİPARİŞ ARTIŞLARI UMUTLANDIRDI”

“HEİMTEXTİL’TEKİ SİPARİŞ ARTIŞLARI UMUTLANDIRDI”

DTO Başkanı Necdet Özer, 2011 Heimtextil Fuarı’nın, hem ikili görüşmeler hem de siparişler açısından geçen yıla göre çok verimli geçtiğini belirterek, “Fuarın ziyaretçileri potansiyel alıcılardan oluşuyordu. Denizli ürünlerine de ilgi büyüktü. Sipariş alımlarındaki artış bizi umutlandırdı” dedi.

/ DENİZLİHABER / 18 Ocak 2011 Salı, 17:42

Almanya’nın Frankfurt kentinde düzenlenen Heimtextil Fuarı’nda yapılan ikili görüşmeler ve sipariş alımlarındaki artış, Denizli’yi 2011 yılı için umutlandırdı. Bu yıl 12-15 Ocak 2011 tarihleri arasında düzenlenen, 60 ülkeden 2 bin 601 firmanın stant açtığı Heimtextil Fuarı’na, 2011 yılında Türkiye’den 153, Denizli’den ise 38 firma katıldı.

Fuarda stant açan Denizlili firmanın 1’i 11.1 numaralı holde, 1’i 4.0 numaralı holde, 24’ü 8.00 numaralı holde, 12’si de 9.0 numaralı holde yer aldı. Denizli Ticaret Odası, önceki yıllarda olduğu gibi üyelerini ziyaret etmek, tetkik ve inceleme yapmak üzere heyet halinde, Heimtextil Fuarı’na katıldı.

Bu fuar döneminde hollerin çoğunun boş durumda olduğunu anlatan Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, “Bunun yüksek fuar maliyetleri başta olmak üzere çeşitli nedenleri var. Dünya, iletişim ve teknoloji çağının bir gereği olarak internet üzerinden tanıtım ve satış gerçeği ile tanışmış durumda. Yüksek fuar maliyetleri göz önüne alındığında bunu böyle düşünmek, göz ardı etmemek yerinde bir değerlendirme olacaktır. Ayrıca, Dünya’nın çeşitli yerlerinde benzer nitelikte uluslararası düzeyde yeni fuarlar düzenlenmektedir. Firmalar da ülkelerinin konumlarına göre tercih yapmak durumunda kalmaktadırlar. Messe Frankfurt Fuarcılık firmasının Rusya (Moskova) ve Çin (Şanghay)’de de düzenlediği çeşitli fuar etkinlikleri bulunmaktadır” diye konuştu.

Özer, bu yıl gerçekleşen fuarın hem ikili görüşmeler hem de siparişler noktasında geçen yıla göre çok daha verimli geçtiğini işaret eden fuarda yoğun bir ziyaretçi akını olduğunu belirterek, “Firmaların stantlarına yaptığımız ziyarette herkesin bir umutla, mevcut ya da potansiyel bir alıcıyla görüşme yapar durumda olduğunu, Denizli ürünlerine ilginin büyük olduğunu gördük. Bu ziyaretçi akını içinde gelen ziyaretçilerin gezici değil, potansiyel alıcılardan oluştuğu gözlemledik” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı