REKLAMI GEÇ

Hepsi anne elinden çıkmış gibi

Hepsi anne elinden çıkmış gibi

Hanımeller Ev Ürünleri Tüketim Kooperatifi, ev yemekleri lokantasını resmi olarak açtı. Lokantada, tamamı ev kadınlarının hazırladığı yemeklerin yanı sıra unlu mamuller de bulunuyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Ekim 2015 Çarşamba, 08:45

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği tarafından 2002 yılında “Kadınlarımıza Meslek kazandırma Projesi” kapsamında kurulan Hanımeller Kooperatifi’nin, ev yemekleri lokantası açıldı.

emel-kayhan-ic

Açılışta konuşan Hanımeller Ev Ürünleri Kooperatifi Başkanı Emel Kayhan kooperatifin eşit emek veren ve eşit paylaşan bir yapıda olduğunu belirterek, “Ev yemekleri lokantamızın açılışında emeği geçen üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.

safiye-demir-ic

EVDE YAPTIKLARIMIZI GETİRDİK
Önceki Kooperatif Başkanı Safiye Demir Hanımeller Ev Ürünleri Tüketim Kooperatifi’nin bu alanda Türkiye’de kurulan ilk kooperatif olduğunu belirterek, “Öykümüz 2002 yılında Denizli Belediyesi’nin arkasında kurulan stantlarda başladı. Ailemizle paylaştığımız mutfağımızda pişirdiğimiz ürünleri sırt çantalarımıza koyarak taşıdık, stantlarda halkımızla buluşturduk. Bu sayede sosyal hayatta yerimizi aldık. Üreten kadın farkındalık yaratan kadın, üreten kadın hakkını savunan kadın, üreten kadın var olan kadın bilincine ulaştık. Bu bacanın tütmesi, fırınlardan nefis kokular gelmesi için herkesin desteğini bekliyoruz” diye konuştu.

keriman-karaosmanoglu-ic

ÖRNEK PROJE GÖSTERİLDİ
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Denizli Şubesi Kurucu Başkanı Keriman Karaosmanoğlu örnek bir proje başlattıklarını ve başarıya ulaştıklarını söyledi.

Karaosmanoğlu, “Bu proje ile 150 ev hanımının meslek kazanmasına olanak sağladık ve daha fazla ev hanımına ulaşmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Projemiz, Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı tarafından Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nda örnek proje olarak gösterildi. Koopertafimizin özellikle kuruluş aşamasında bizlere destek olan Sayın Ali Aygören, eşi Nursel Aygören ve merhum Valimiz Recep Yazıcıoğlu’na teşekkür ediyoruz” dedi.
Konuşmaların ardından kurucular ve kooperatif yöneticileri kurdele keserek açılışı yaptı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı