REKLAMI GEÇ

İflasına karar verilen Oğuzlar Tekstil’in alacaklıları toplantıya çağrıldı

İflasına karar verilen Oğuzlar Tekstil’in alacaklıları toplantıya çağrıldı

Geçen yıl mahkeme kararıyla iflas edilen Denizli’nin yarım asırlık tekstil firması Oğuzlar Tekstil ile ilgili 5. İcra Müdürlüğü, alacaklılara ilişkin sıralamayı hazırladı ve toplantıya çağrıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Şubat 2022 Cuma, 11:13

Denizli’de 1975 yılında kurulan, Organize Sanayi Bölgesi’nde fabrikası bulunan Oğuzlar Tekstil, 13 Ocak 2021’de mahkeme kararıyla iflas etti.

Jakarlı ve pamuklu dokuma konusunda kentin önde gelen işletmelerinden Oğuzlar Tekstil, uzun süre ekonomik krizle boğuştu.

2014 yılından 2019’a kadar durumunu düzeltmeye çalışan firma son olarak Denizli 3. Ticaret Mahkemesi’ne başvurarak iflas erteleme başvurusu yapmıştı.

KENDİ MARKASIYLA DÜNYAYA AÇILDI
Firmanın geçen sürede durumunu toparlayamayacağını düşünen Denizli Asliye Ticaret İflas Mahkemesi 13 Ocak 2021’de firmanın iflasını duyurdu.
Yıllık bin 500 ton üretim kapasitesi bulunan tesisi bulunan Oğuzlar Tekstil, Zugo markasıyla Rusya ve bölge ülkelerde mağazalar açarak önemli atılımlar yapmıştı.

ALACAKLILAR TOPLANTIYA ÇAĞRILDI
Denizli 5. İcra ve İflas Müdürlüğü, firmanın alacaklılarının sıralamasıyla ilgili çalışmayı tamamladı ve listeyi askıya çıkardı. Müdürlük ayrıca alacak kaydı yaptıranları 28 Mart günü Denizli Adliyesi’nde toplantıya çağırdı.

Toplantı sonrası, şirketin icra ile el konulan mallarının satışı ve satıştan elde edilecek gelirin alacaklılara sırasıyla aktarılması planı belirlenecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı