REKLAMI GEÇ

İHRACATA AB PATENTLİ DARBE

İHRACATA AB PATENTLİ DARBE

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanvekili Mehmet Baykent, Ekim ayı ihracatı ile ilgili birlik binasında basın toplantısı düzenledi. Baykent, Avrupa Birliği ülkelerinde yaşanan krizin, ihracatı olumsuz yönde etkilediğini belirtti.

/ DENİZLİHABER / 2 Kasım 2011 Çarşamba, 16:46

Ekim ayında millet olarak büyük acılar yaşandığını belirten Mehmet Baykent, “Hain saldırılarda şehit olan Mehmetçiklerimize ve polislerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına abır ve başsağlığı diliyoruz. Diğer taraftan, ülke olarak Van’da yaşanan depremin üzüntüsünü hissetmeye devam ettiğimiz şu günlerde, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Depremzedelerin, en kısa sürede yaralarının sarılarak normal hayatlarına devam edebilmelerini temenni ediyoruz” dedi. ABD ve Avrupa Birliği’nde yaşanmakta olan ekonomik krizin dünya ekonomisini etkilediğini belirten Baykent, “Özellikle Avrupa Birliği’nde beklentiler pek iç açıcı değil. Avrupa’nın yaşamakta olduğu sıkıntılar bizim ihracatımızı olumsuz etkiliyor. Ekim ayında DENİB ihracatında yaklaşık yüzde 3’lük bir düşüş kaydedilmiş durumda. Oysa ki geçmiş yıllarda, Hıristiyan dünyasının Christmas hazırlıkları ihracatımızda bir yükselişe neden oldurdu” diye konuştu.

DENİB tarafından Ekim ayında kayda alınan ihracatın, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 3,1 oranında bir düşüşle 153 milyon dolar olarak gerçekleştiğini belirten Mehmet Baykent, “Ocak-Ekim döneminde kayda alınan ihracat ise yüzde 25,7’lik bir artış ile 1 milyar 448 milyon Dolar olarak gerçekleşti” ifadelerini kullandı.DENİB tarafından kayda alınan tekstil ve konfeksiyon rakamlarında, Ekim ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4,4’lük düşüşle 116,4 milyon dolarlık tekstil ve konfeksiyon ihracatının kayda alındığını belirten DENİB Başkanvekili Mehmet Baykent, “Ocak – Ekim döneminde kayda alınan tekstil ve konfeksiyon ihracatı ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16,5’lik artış gösterdi ve 1 milyar 84 milyon dolar olarak gerçekleşti” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı