REKLAMI GEÇ

İhtiyaca yönelik kurs açılmalı

İhtiyaca yönelik kurs açılmalı

Kentin işsizlik problemini çözebilmek amacıyla toplanan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu, ilimizde açılması planlanan mesleki eğitim kurslarının daha verimli olabilmesi için çözüm aradı. Toplantıda konuşan Vali Erkmen, açılacak olan kursların, Denizli sanayisinin ve yeni gelişen sektörlerin ihtiyacını karşılaması gerektiğine dikkat çekti.

/ DENİZLİHABER / 18 Eylül 2008 Perşembe, 00:00

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu, Denizli Ticaret Odası Toplantı Salonu’nda bir araya geldi. Kurul’un gündeminde, 2009’da açılması planlanan mesleki eğitim kursları vardı. Yeni dönemde açılacak olan kursların göstermelik kurslar olmaması gerektiğini söyleyen Vali Yavuz Erkmen, yetiştirilen işgücünün istihdam edilebilmesinin büyük önem taşıdığını ifade etti.

‘İhtiyaca yönelik eleman yetiştirilmeli’

Kentteki ve ülkedeki mevcut ekonomik sıkıntılar nedeniyle küçülmeye giden işyerlerinin işçi çıkarmak zorunda kaldığını ve bu nedenle de yetiştirilecek olan işgücünün, alternatif sektörlerin ihtiyaçlarına uygun olması gerektiğini söyleyen Vali Erkmen, “Bu konuyu konuşurken biraz gerçekçi olmamız gerekiyor. Hangi branşlarda, hangi tür elemana ihtiyaç duyulduğu iyi belirlenmelidir. Açılacak olan yeni kursların, Denizli’nin işsizlik sorununa çözüm olması gerekir. Mevcut sektörlerin farklı alanlarındaki eleman açıkları, yeni oluşan sektörlerdeki gelişmeler ve bunun gibi etmenler dikkatle incelenmelidir. Örneğin Çardak Havalimanı’nda çalışabilecek görevlileri eğiten bir kursumuz yok. Jeotermal alanlar ve organize sera bölgelerindeki eleman açıklarına yönelik bir kursumuz yok. Ata-Sancak Grubu’nun kuracağı 12 bin düve kapasiteli çiftliğin yetişmiş insan gücü ihtiyacını karşılamaya yönelik kurslar yok. Bu ve bunun gibi örnekler çoğaltılabilir. Açılacak olan kursların ihtiyaca yönelik ve verimli olması sağlandığında ilimizdeki işsizlik problemi de büyük ölçüde çözülecektir” diye konuştu.

Vali Erkmen’in açılış konuşmasının ardından İş-Kur İl Müdürü Mevlüt Akman, Türkiye İş Kurumu Denizli İl Müdürlüğü’nün 2008 yılı işgücü yetiştirme faaliyetleri ve 2009 yılı işgücü eğitim planları hakkında bilgi verdi. 2008 yılında 17 meslek alanında açılan 36 kursa katılan 512 kişiden 357’sinin mezun olduğunu söyleyen Akman, 2009 yılında açılması planlanan mesleki eğitim kurslarını şu şekilde sıraladı: “Bilgisayar bakım onarımı, aşçılık, bilgisayar işletmenliği, bilgisayarlı desen hazırlama, web tasarımı, CNC tezgah operatörlüğü, doğal gaz tesisatçılığı, duvar-yer döşeme, forklift operatörlüğü, kasiyerlik, kaynakçılık, konfeksiyon makineleri kullanımı, oda görevliliği, seracılık, satış elemanlığı, servis garsonluğu, tıp sekreterliği, yönetici asistanlığı.”

Önerilen kursların yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini söyleyen Vali Yavuz Erkmen, bu kursların yeniden belirlenmesi gerektiğini söyledi. 2009’da açılacak olan mesleki eğitim kursları; Denizli Valiliği, İş-Kur, DTO, DSO, Milli Eğitim Müdürlüğü, PAÜ, İl Özel İdaresi, Denizli Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği, Denizli Belediyesi, KESK ve Türk-İş’ten oluşturulan bir kurul tarafından yeniden belirlenecek.

Toplantının ardından, 2008 yılı 2.dönemde açılan kurslardan başarıyla mezun olan kursiyerlerin sertifikaları törenle verildi. Konfeksiyon Makineleri Kullanımı ve Forklift Operatörlüğü Kursları’ndan 30, Doğalgaz Tesisatçılığı Kursu’ndan 27, Bilgisayar İşletmenliği Kursu’ndan 5, Bilgisayar Operatörlüğü Kursu’ndan 10, Bilgisayar Bakım ve Onarım Kursu’ndan 13, Bilgisayarlı Desen Hazırlama Kursu’ndan 14, Bilgisayarlı Ön Muhasebe Kursu’ndan 15, Auto-Cad Programı Kursu’ndan 6 ve Web Tasarımı Kursu’ndan da 12 kişi olmak üzere toplam 162 kişi sertifika aldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı