REKLAMI GEÇ

İkinci 500 büyükde 10 Denizli firması

İkinci 500 büyükde 10 Denizli firması

İstanbul Sanayi Odası (İSO), her yıl gerçekleştirdiği en büyük 1.000 şirket araştırmasının ikinci bölümünü açıkladı. İkinci 500’de, geçen yıla göre iki eksikle Denizli’den 10 şirket yer aldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Temmuz 2015 Salı, 19:13

Denizli Sanayi Odası (DSO) Başkanı Müjdat Keçeci, listede Denizli’den tekstil-konfeksiyon sektöründen 5, kablo-bakır tel sektöründen 4 ve inşaat sektöründen 1 firmanın yer aldığını bildirdi.

Listeyi değerlendiren Keçeci, “Bu sene de Denizli tablomuzda sektörel anlamda bir sürprizle karşılaşmadık. Tekstil-konfeksiyon sektörü ile kablo-bakır tel sektörleri, Denizli’nin sektörel çeşitliliği ile orantılı olarak listeden payını almıştır. Geçen sene İkinci 500 listesinin birincisi olan Gamateks Tekstil Ltd. Şti.’nin bu sene Birinci 500 listesine terfi etmesi sonucu İkinci 500 listesinde yer alan firmalarımızın sayısında düşüş yaşanmıştır. Bu açıdan bakılınca bunun Denizli için bir düşüş değil yükseliş olduğunu söylemek yanlış olmaz. Ancak diğer taraftan bu sene İkinci 500 listesine 95 yeni şirket girmiş olmasına rağmen; bizim bu listelere girmiş yeni bir firmamız bulunmuyor” dedi.

GAZİANTEP VE MANİSA ŞİRKET SAYISINI ARTIRDI
Keçeci, Denizli’ye benzer yapıdaki illere bakıldığında, Gaziantep’in istikrarlı yükselişini sürdürdüğünü, Manisa’nın yeni yatırımlarla büyük şirket sayısını artırdığını, Konya ve Kayseri’den ikinci 500 listesine giren şirket sayılarında Denizli’de olduğu gibi bir azalma olduğunu ifade etti.

resim-1

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı