REKLAMI GEÇ

İl Koordinasyon Kurulu yatırımları değerlendirdi

İl Koordinasyon Kurulu yatırımları değerlendirdi

Denizli İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Yardımcısı İsmail Kaygısız başkanlığında yapıldı. 9 aylık dönemde gerçekleştirilen yatırımlarının değerlendirildiği toplantıda, gerçekleşme oranları, karşılaşılan güçlükler ve koordinasyonu gerektiren konular ele alındı.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 23 Ekim 2015 Cuma, 15:59

Denizli Valiliği Toplantı Salonu’nda düzenlenen İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’na Vali Yardımcısı İsmail Kaygısız başkanlık etti. Toplantıya, İl Planlama ve Koordinasyon Müdür Vekili Erdem Aysan, yatırımcı kurum ve kuruluşların temsilcileri, 19 ilçe kaymakamı ile belediye başkanları katıldı.

9 AYDA 412 MİLYON LİRALIK YATIRIM
Resmi dire ve kuruluşlarla belediyelerin 2015 yılının 9 ayında gerçekleştirdikleri yatırımların ele alındığı toplantıda, Vali Yardımcısı İsmail Kaygısız, 9 aylık süreç ile ilgili yatırım izleme raporunu değerlendirdi.

Kaygısız, “30 Eylül 2015 tarihi itibariyle il genelinde yatırımcı kamu kurum ve kuruluşları toplam 261 proje üzerinden çalışmıştır. Projelerin toplam tutarı 2 milyar 477 milyon lira. 2015 yılı ödeneği ise 727 milyon liradır” dedi.

261 projeden 53’ünün bittiğini, 140 projenin devam ettiğini, 48 projenin ihale aşamasında olduğunu ve 20 projenin ise ihale hazırlıklarının devam ettiğini dile getiren Kaygısız, “2015 yılı ilk 9 ayında yapılan harcamaların tutarı 412 milyon lira olup, yıl ödeneğinin yüzde 57’si harcanmıştır. En fazla yatırım harcaması 138 milyon lira ile diğer kamu hizmetleri sektöründe gerçekleşmiştir. 103 milyon lira harcama ile ulaştırma sektörü ikinci sırada, 54 milyon lira harcama ile tarım sektörü üçüncü sırada yer almaktadır” diye konuştu.

“KOORDİNASYONU GEREKTİRECEK KONU YOK”
İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’na başkanlık eden Vali Yardımcısı İsmail Kaygısız’ın konuşmasının ardından, yatırımcı kurum ve kuruluşlarının yatırımları ile yatırımların gerçekleşme oranları hakkında İl Planlama ve Koordinasyon Müdür Vekili Erdem Aysan bilgi verdi.

il_koordinasyon_kurulu_toplantısı_ic
Yatırım izleme raporunun okunmasının ardından Vali Yardımcısı İsmail Kaygısız, toplantıya katılanlara “Yatırımlarla ilgili söz almak isteyen var mı?” diye sorusuna yanıt gelmeyince, “demek ki yatırımlarla ilgili bir sorun yok. Konuşmak isteyen yoksa, koordinasyonu gerektirecek konu da yok demektir” diyerek toplantıyı kapattı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı