REKLAMI GEÇ

“IMF ile ilişkilerimiz durmalı”

“IMF ile ilişkilerimiz durmalı”

DETKİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, IMF ile anlaşmaya varılacağı söylentilerinin bile dolar kurunu düşürdüğünü belirterek, “Döviz kurları düşünce bizim de ihracatımız düşüyor. O yüzden IMF ile ilişkilerin durmasını, hatta dedikodusunun bile yapılmamasını istiyoruz” dedi.

/ DENİZLİHABER / 2 Şubat 2010 Salı, 17:46

Raşit Güntaş’ın DETKİB’deki başkanlık görevinden istifa etmesinin ardından, yönetim kurulunun başkan seçtiği Hüseyin Memişoğlu, ilk kez basın toplantısı yaptı. Yönetimde, Memişoğlu başkanlık, Sedat Demirden başkan yardımcılığı görevine getirilirken, Atilla Demireren de ilk sıradaki yedek yönetim kurulu üyesi olması sebebiyle, yönetime girdi.

“IMF dedikodusu bile yapılmasın”
DETKİB’in yeniden oluşturulan yönetim kuruluna başkanlık yapan Hüseyin Memişoğlu, Ocak ayı ihracat rakamlarını değerlendirdiği basın toplantısında, IMF ile ilişkilerin durmasından yana olduğunu söyledi. Memişoğlu, 1 seneden beri ihracatta olumsuz bir tablonun olduğunu ancak bunun yavaş yavaş düzelmeye başladığını belirterek, IMF ile anlaşmaya varıldığı söylentilerinin bile ihracatı olumsuz etkilediğini ifade etti. Memişoğlu, “Krizden çıkışın sinyallerini almaya başladık. Berberinden, AVM’lerdeki mağazaların sahiplerine kadar herkes, bunun olduğunu söylüyor. Ancak dolar kurunun 1.50’nin altına inmemesi gerekiyor. IMF ile anlaşmaya varıldığı söylentileri, dolar kurunu düşürdü. Ancak sanırım IMF konusu kapanıyor. IMF Başkanı bile artık Türkiye ile protokol yapmayacaklarını söyledi. IMF ne zaman Türkiye’ye gelse, dolar düşüyor, o zaman da bizim ihracatımız düşüyor. O yüzden IMF ile ilişkilerin durmasını, özellikle dedikodusunun bile yapılmamasını istiyoruz” dedi.

“Denizli İhracatçılar Birliği olmak istiyoruz”
Denizli’nin Ocak 2010’da en çok ihracat yapan iller sıralamasında, 9. sırada yer aldığını ve Türkiye ihracatındaki payının yüzde 2 olduğunu söyleyen Memişoğlu, “Denizli, kişi başına düşen ihracatta, 2009 yılında 7. sırada yer alıyor. Aslında, Denizli’nin ihracattaki payı daha büyük. Ama Denizli’den yapılan fakat başka illerdeki ihracatçı birliklerinden geçen metal, bakır kablo, maden, demir dışı metaller, çimento, mobilya, yaş sebze meyve vs. gibi ihracatlar, Denizli’nin ihracatını düşük gösteriyor. Bundan 2 sene kadar önce, DETKİB’in Denizli İhracatçılar Birliği’ne dönüşmesi için başvurumuz olmuştu. Bu olursa, Denizli’den yapılan her türlü ihracat bizim birliğimizden geçecek ve Denizli’nin gerçek ihracat rakamı ortaya çıkacak. Bu durumda Denizli daha güçlü bir il olacak. Bu nedenle, DETKİB’in, Denizli İhracatçılar Birliği’ne dönüşmesi için çalışmalarımız sürüyor” diye konuştu.

“İhracat artışında çift
haneli rakamlara ulaşacağız”
Memişoğlu, Ocak ayının, ihracatın en az yapıldığı ay olduğunu belirterek, “İhracatta artış başladı. Önümüzdeki dönemlerde, ihracat artışını çift haneli rakamlarla ifade edebileceğimize inanıyorum. Irak pazarından çok fazla pay alamıyoruz. Bunu artırmak için çalışmalar yapacağız. Alternatif pazar arayışlarımız da sürüyor” dedi. Memişoğlu, 13 Şubat’ta, Denizli’de yapılacak Ekonomik Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısının Denizli için çok önemli olduğunu, bu toplantıda Denizli’nin kendini anlatma ve problemlerine çözüm bulma şansını yakalayacağını söyledi.

“Aday değilim”
Memişoğlu, DETKİB’in Nisan’da yapılacak genel kurulunda, aday olmayacağını da söyledi ve “Ben aday değilim. Ancak aday olduğunu söyleyen arkadaşlarımızı, medeni cesaretlerinden dolayı tebrik ediyorum. Çünkü bir kamu kurumunda görev almak, kendi işinden fedakarlık etmek demektir” dedi. DETKİB’de, Oğuzhan Katrancı aday olacağını açıkladı, DETKİB Üyesi Süleyman Kocasert’in de aday olacağı söyleniyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı