İnovaLİG 2016’ya Denizli’den 16 firma başvurdu
İnovasyon geliştirme programı olan ve şirketlerin inovasyon yetkinliklerini yarıştıracakları İnovaLİG 2016’ya Denizli’den 16 firma başvurdu. Türkiye genelinde 761 firma başvururken, Denizli en fazla başvuru yapan 8’inci il oldu.
Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Temmuz 2016 Perşembe, 15:27
Türkiye’de faaliyet gösteren 65 bin ihracatçı firmanın çatı kuruluşu Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin, uluslararası yönetim danışmanlığı firması A.T. Kearney ile işbirliğinde gerçekleştirdiği inovasyon geliştirme programı İnovaLİG 2016’ya Denizli’den 16 firma başvurdu.
Şirketlerin hem inovasyon yetkinlikler bazında yarıştığı, hem de inovasyon kültürlerini interaktif bir platformda geliştirme fırsatı bulduğu İnovaLİG 2016’ya Türkiye genelinde 761 firma başvuru yaparken, Denizli 16 firma ile en fazla başvuru yapan sekizinci il oldu.
FİRMA SAYISI YÜZDE 167 ARTTI
Geçtiğimiz yıl İnovaLİG’e Denizli’den 6 firma katılırken, bu yıl başvuran fidma sayısı yüzde 167 arttı. İnovaLİG 2016’ya Denizli’den 16 firma başvururken, İzmir’den 67, Manisa’dan 13, Aydın’dan 7, Balıkesir’den 4, Afyonkarahisar’dan 3, Kütahya’dan 2, Uşak’tan 1 firma katıldı. İnovaLİG 2016’ya başvuru yapılan 57 sektör arasından ise, Bilişim Hizmetleri, Otomotiv Endüstrisi, Elektrik-Elektronik ve Hizmet, Makine ve Aksamları, Tekstil ve Hammaddeleri, Kimyevi Maddeler ve Mamulleri, Bilimsel Ar-Ge, Enerji, Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri, Hazırgiyim ve Konfeksiyon, Madencilik, Mühendislik, Lojistik, Sağlık Hizmetleri, Eğitim Hizmetleri, Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri, Bankacılık, İklimlendirme, Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller, Meyve Sebze, Kuru Meyve, Zeytin ve Zeytinyağı öne çıkan sektörler oldu.
İNOVALİG’DE SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?
Firmaların inovasyon karneleri çıkarılarak 2016’ın inovasyon liderleri belirleneceği İnovaLİG’de süreç şöyle işleyecek;
İnovaLİG’e kayıt olan firmalar, ilk aşamada, internet üzerinden kapsamlı bir anket değerlendirmesini tamamlayacaklar. İlk aşama süresince, haftalık ve aylık bildirimler ve inovasyona yönelik eğitim materyalleri katılımcıların ilgisine sunularak, bunun yanında konferanslar düzenlenerek katılımcı firmaların inovasyon yetkinliklerini artırmaya yönelik adımlar atılacak. İlk aşama sonucunda, katılımcı her bir firma yaklaşık 100 sayfa uzunluğunda, kendi yetkinliklerinin, yerel ve uluslararası pazarlardaki benzerleri ile karşılaştırıldığı bir kıyas analizi raporuna sahip olacak. Firmalar, bu kıyas analizi raporu kapsamında, A.T. Kearney’nin IMP3rove inovasyon yönetimi metodolojisindeki 5 kategori çerçevesinde kendi yetkinliklerini değerlendirme şansını elde edecek.
AVRUPA’DA TÜRKİYE’Yİ TEMSİL EDECEKLER
Anketlere göre en iyi değerlendirme sonuçlarına sahip 250 firma, ilk tura geçecek. Firma raporlarının İnovaLİG jürisi tarafından detaylı incelemesi ile inovasyon yönetiminin 5 kategorisinin her birinden seçilecek ilk 10 firma, yarı finallere katılmaya hak kazanacak.
Yarı finale kalan firmaların tamamı ziyaret edilerek, bu firmaların inovasyon yönetimi yaklaşımları ve yarı finale kaldıkları kategori ile ilgili uygulamaları ele alınacak. Yapılan toplantılar ve jüri değerlendirmesi sonucu her kategoride ilk 5 firma, finale yükselecek. Final aşamasında, firmalar hazırladıkları sunumları İnovaLİG jüri üyelerine takdim edecek, jüri üyeleri bu bilgiler ışığında 5 inovasyon kategorisinde ilk 3 şirketi ve inovasyon şampiyonlarını belirleyecek. Şampiyonlar Türkiye’yi, şirket büyüklüklerine göre, Avrupa’daki IMP3rove platformunda veya “Best Innovator” yarışmasında temsil etme hakkı kazanacak.