REKLAMI GEÇ

İpliğe ek vergi EKK’ya taşınacak

İpliğe ek vergi EKK’ya taşınacak

Denizli Sanayici, Tüccar ve İşadamları Platformu, pamuk ipliğine “koruma önlemi” adı altında ek vergi getirilmesi için yapılan çalışmalara tepki gösterdi. Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş ile 4 görüşme yapılmasına karşın, şu ana kadar somut bir adım atılmaması nedeniyle konunun hafta sonunda Denizli’de yapılması planlanan Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısına taşınacağı ifade edildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Mayıs 2016 Perşembe, 14:03

Konuyla ilgili platformdan yapılan açıklamada, ev tekstili ve hazır giyim sektörünün ülkemizin en önemli sanayi kollarından birisi olduğuna, Avrupa Birliği pazarında Çin’den sonra ikinci büyük tedarikçi konumunda bulunduğumuza, lokomatif durumundaki sektörün Denizli’de 50 bin kişiye istihdam sağladığına dikkat çekildi.

“REKABET GÜCÜNÜ YOK EDER”
Rekabetin her geçen gün arttığı uluslararası pazarlarda çok daha ucuz iş gücü ile üretim yapan ülkelerle yarışmanın güçlüğüne de değinilen açıklamada, ithal edilen ve yaklaşık yüzde 70’i ev tekstili sektöründe kullanılan ipliğe getirilecek herhangi bir koruma önlemi veya ek verginin rekabet gücümüzü yok edeceği vurgulandı.

EKONOMİ BAKANI İLE 4 GÖRÜŞME
Konunun gündeme geldiği andan itibaren Denizli Platformu tarafından yakından takip edildiği, ilki Türkiye İhracatçılar Meclisi’nde, sonuncusu Expo Antalya’da olmak üzere Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş ile son 2 ayda 4 görüşme gerçekleştirildiği de belirtildi.

İhracat destek paketinin ana gündem maddesi olacağı EKK’nın hafta sonunda Denizli’de toplanacağı da anımsatılan açıklamada, ülke ekonomisine çok önemli katkılar sağlayan bir sektörde, hammaddeye olan erişimin daha da zor hale getirilmesinin ülkemiz ekonomisi açısından telafisi mümkün olmayacak zararlara yol açacağı, sıkıntıların dile getirileceği bir dosyanın EKK toplantısında yetkililere sunulacağı kaydedildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı