REKLAMI GEÇ

İş adamlarına Kore ile işbirliği çağrısı

İş adamlarına Kore ile işbirliği çağrısı

Güney Kore’de faaliyetlerini yürüten Türk İş Adamı Sinan Öztürk, Denizlili iş adamlarına Kore ile işbirliği yapmalarını önerdi. Korelilerin, Türklerle her türlü işbirliğine hazır olduğunu ifade eden Öztürk, “Koreliler, Türkiye’yi Avrupa’ya açılan kapı olarak görüyor” dedi.

/ DENİZLİHABER / 25 Ocak 2010 Pazartesi, 17:56

GETİAD (Genç Tüccarlar ve İşadamları Derneği), Güney Kore’de faaliyetlerini yürüten Türk İş Adamı Sinan Öztürk’ü ağırladı. GETİAD üyeleri ile dernekte bir araya gelen Öztürk, Güney Kore’yi ve Korelilerle yapılabilecek işbirlikleri hakkında bilgi verdi. İş Adamı Sinan Öztürk, Korelilerin Türkleri kardeş gibi gördüğünü ve Kore’nin gelişen ekonomisiyle Türkiye’ye iyi bir partner olabileceğini söyledi.

Kore’nin, Türkiye’yi kardeş ülke olarak gördüğünü ifade eden Sinan Öztürk, “Koreliler Türkleri kardeş olarak görmektedir. Kore Savaşı süresince bağımsızlıklarını kazanmaları için bizim askerlerimizin yaptığı fedakârlığı asla unutmuyorlar. Bugün Kore bize ekonomik anlamda çok ciddi fırsatlar sunmaktadır. Koreli iş adamları Türkiye’ye yatırım yapmak istemektedirler. İki ülkenin iyi ilişkileri, iş fırsatlarına dönüştürülmelidir” dedi.

Sinan Öztürk, “Kore’den ve Türkiye’den 2010 yılında karşılıklı olarak, her ay bir grup Kore’ye, bir grup ülkemize iş adamı heyeti ziyarete gelecek. Bu iş adamları inşaattan, turizme, otomotivden demir çelik işlemlerine kadar çok geniş bir alanda, Türkiye’de yatırım imkânlarını inceleyecekler. Koreliler, 1950 Kore Savaşı nedeniyle ülkemizi kendilerine çok yakın hissediyorlar ve kardeş ülke olarak görüyorlar. Hyundai, LG, Samsung, Kia gibi dünya devi markalar Koreli. Kore’de 378 üniversite var ve asgari ücret 1500 dolar. Kişi başına yıllık gelir 20 bin doları geçmiş durumda ve dünyanın 11. büyük ekonomisi konumunda. 785 milyar dolarlık dış ticaret hacmi var. Bu ülke ile mutlaka ticari işbirliğini geliştirmemiz gerekiyor” dedi.

Sinan Öztürk, kültürel anlamda birbirimize çok benzediğimiz Kore ile her yönü ile ekonomik ilişkilerimizi geliştirebilme potansiyelimizin olduğunu ifade etti. Özellikle demir, çelik, denizcilik, otomotiv, elektronik eşya sektörlerinde Kore’nin dünyanın en iyileri arasında yer aldığını belirten İş Adamı Sinan Öztürk, her alanda ülkemize yatırımı Kore’den çekebileceğimizi, Korelilerin Türkiye’yi Avrupa’ya açılan kapı olarak gördüklerini söyledi. Denizlili İşadamlarını mutlaka Kore’de görmek istediklerini belirten Öztürk, Kore ile iş yapmak isteyen iş adamlarımıza her türlü yardıma hazır olduklarını söyledi.

GETİAD Genel Sekreteri Hüsnü Taşcan, “Türkiye’ye gelecek Koreli iş heyetinin Denizli’ye mutlaka getirilmesini istiyoruz. Eğer Denizli’ye gelirlerse, biz her türlü desteği vermeye hazırız. Burada aynı sektörden iş adamlarımız ile toplantılar organize edebiliriz ve çeşitli etkinlikler yapabiliriz. Denizli’nin sanayisinin özünü tekstil, mermer ve makine oluşturmaktadır. Bu anlamda Kore ile işbirliği yapabileceğimiz çok alanın olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı