REKLAMI GEÇ

İsa Dal “Türkiye ile Libya arasındaki tekstil ilişkileri sekteye uğradı”

İsa Dal “Türkiye ile Libya arasındaki tekstil ilişkileri sekteye uğradı”

Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği (DETGİS) Yönetim Kurulu Başkanı İsa Dal, “Libya, tekstil ihtiyacını karşılamak için yüzünü Türkiye’ye dönmüştü ki kargaşa çıktı. Bu kargaşa Türkiye ile Libya arasındaki tekstil ilişkilerini sekteye uğrattı” dedi.

/ DENİZLİHABER / 26 Şubat 2011 Cumartesi, 20:59

Dal, yaptığı açıklamada, Türkiye ile Libya arasındaki tekstil ticaretinin 2007 yılında ivme kazandığını, ikili ticaret ve yatırımlara ilişkin istatistiklerin bunu ortaya koyduğunu söyledi.

Son dönemde Libya’da yayınlanan Türk TV dizileri ve karşılıklı ziyaretlerle bu ülkeye yapılan ihracatta artış yaşandığını, Türkiye’nin Libya’ya 2009 yılı ihracatının 1,8 milyar doları aştığını anlatan Dal, şunları kaydetti:”Libya’da tekstil sanayisi bulunmuyor. İzlenen Türk dizileri, Türkiye’deki tekstil ürünlerine karşı talebi artırmıştı. İstanbul’da açılan ev tekstil fuarında Libya’dan gelen birçok ticaret adamı havlu ve bornoz almak için anlaşma yapmıştı. Libya, tekstil ihtiyacını karşılamak için yüzünü Türkiye’ye dönmüştü ki kargaşa çıktı. Bu kargaşa Türkiye ile Libya arasındaki tekstil ilişkilerini sekteye uğrattı”

Dal, Libya’ya 2010 yılı içinde Denizli’den 1 milyon 186 bin dolarlık konfeksiyon ürünü ihracatı yapıldığını, ancak son dönemde Denizli’deki tekstil ihracatçılarının bu ülkedeki müşterilerine ulaşamadığını sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı