REKLAMI GEÇ

İŞÇİLERE İŞ BAŞINDA EĞİTİM

İŞÇİLERE İŞ BAŞINDA EĞİTİM

Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nde (DOSB) çalışan ve okuma yazmayı bilmeyen 10 işçi için okuma yazma kursu açıldı.

/ DENİZLİHABER / 23 Mart 2011 Çarşamba, 19:18

Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda Halk Eğitim Merkezleri’nce yürütülen “Türkiye Okuyor” projesi kapsamında Denizli merkez, ilçe, belde ve köylerde Milli Eğitim Müdürlüğü görevlilerince alan taramaları devam ediyor.

,

Zafer Gonenc

Honaz ilçesindeki DOSB’TA yapılan alan taraması sonucu okuma yazma bilmeyen 10 işçi tespit edildi. Okuma yazma öğrenmek isteyen işçilere OSB hizmet binasında eğitim almaları için bir yer tahsisi yapıldı.

Kursun başlaması dolayısıyla DOSB’de düzenlenen törene, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, OSB Bölge Müdürü Tanju Beştaş, Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Başgün, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yılmaz Gürses ve DOSB idarecileri ile kursiyerler katıldı.

Oğuz, yaptığı konuşmada, kursa katılan işçilere, bölgelerinde okuma yazma bilmeyen tanıdıklarına bu kursları tavsiye etmesini istedi. Oğuz, “Sizler okuma yazma için bize bir adım yaklaşığınızda biz sizlerin ayağınıza kadar hizmet getirmeye her zaman hazırız. Okuma ve yazma bilmeyen bir insanın hayatta ne kadar zorlandığını hepimiz çok iyi biliyoruz. Okuma yazma kursuna başlama kararını verdiğiniz için siz değerli kursiyerlerimize de çok teşekkür ediyorum. 1. kademe okuma yazma kursunuz bittiğinde burada coşkulu bir diploma töreni yapmak istiyoruz” dedi.

DOSB Bölge Müdürü Beştaş da, DOSB’ta bugüne kadar birçok etkinlik düzenlediklerini, bunların içerisinden en önemlisi ve en kutsalının okuma yazma kursu olduğunu söyledi.

İşçilere, 7 Hazirana kadar haftada 2 gün okuma yazma kursu verileceği, kursiyerlerin o günlerde izinli sayılacağı bildirildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı