REKLAMI GEÇ

İŞKUR ile SMMM Odası’ndan işbirliği protokolü

İŞKUR ile SMMM Odası’ndan işbirliği protokolü

Denizli Serbest Muhasebeciler, Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Necdet Yılmaz ile Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Feridun Giresun arasında, odaya kayıtlı meslek mensuplarına yönelik ‘İşbaşı Eğitim Programı’ işbirliği protokolü imzalandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Ekim 2015 Pazartesi, 12:58

SMMM Odası’nda düzenlenen imza törenine, SMMMO Başkanı Necdet Yılmaz, yönetim kurulu üyeleri ve İŞKUR İl Müdürü Feridun Giresun katıldı. 

İşsizlerin mesleki deneyimlerinin artırılması ve teorik bilgilerinin uygulama yapılarak geliştirilmesine yönelik uygulanan İşbaşı Eğitim Programı’ndan, SMMM Odası’na bağlı olarak faaliyet gören işletmelerde çalışacaklar ile oda mensuplarından gerek zorunlu, gerekse isteğe bağlı stajyerler yararlanabilecek.

BİN 120 ÜYE YARARLANACAK

İki yıl geçerli olacak protokol hakkında bilgi veren Oda Başkanı Necdet Yılmaz, “Bin 120 üyemiz, yaklaşık 600 büromuz var. İŞKUR ile daha önce de çeşitli alanlarda işbirliği gerçekleştirdik ve çok başarılı olduk. Bu protokol ile odaya bağlı olarak faaliyet gören işletmelerde çalışacaklara ve burada stajlarını yapacak kişilere destek sağlamış olacağız” dedi.

AMAÇ İŞGÜCÜNE NİTELİK KAZANDIRMAK

İŞKUR İl Müdürü Ferudun Giresun ise, işsizliğin nedenleri olarak birçok maddenin sıralanabileceğini belirterek, “Genel olarak işsizliğin nedenlerine baktığımız zaman açık işler ile işsizler arasında nitelik uyuşmazlığı olduğunu görüyoruz. Açık işler var, iş piyasasına girmek için çaba gösteren işsizler var. Fakat nitelik uyuşmazlığından dolayı işsizler iş piyasasına girmekte zorlanıyorlar. Bu nedenle aktif işgücü programları ile işgücüne nitelik kazandırmak temel hedefimiz olacaktır. İşbaşı eğitim program gibi aktif işgücü programları sayesinde işgücüne nitelik kazandırarak istihdam edilebilirliklerini artırmayı amaçlıyoruz’’ diye konuştu.
Program kapsamında çalışacaklara İş Kazası Meslek Hastalığı ve Genel Sağlık Sigortaları yapılacak olup işyerine gittikleri her fiili gün için 38,5 lira cep harçlığı verileceği belirtildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı