REKLAMI GEÇ

İŞKUR kadınları meslek sahibi yapıyor

İŞKUR kadınları meslek sahibi yapıyor

İŞKUR, Kale ve Tavas’ta verdiği kurslarla 46 kadının meslek sahibi olmasını sağlayacak. Kursa katılan kadınlar, meslek sahibi olup ev ekonomisine katkı sağlayacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Şubat 2021 Salı, 16:40

Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) ile Kale ve Tavas Halk Eğitim Merkezi Müdürlükleri ile kadınlar için Mesleki Eğitim Kursları düzenliyor.

Kale’de başlatılan el nakışçısı kursuna 16, Tavas’ta örtü altı domates yetiştiriciliği kursuna 15, sanayi makinecisi kursuna da 15 olmak üzere toplam 46 kadın kurs sonunda meslek sahibi olacak.

Meslek sahibi olmak ve el becerilerini geliştirmek amacıyla kursa katılan Kale ve Tavaslı kadınlar, kurs süresince ve sonrasında ürettikleri ürünlerin satışını yaparak aynı zamanda ev bütçesine katkı sağlayacak.

Mesleki eğitim kursu süresince Denizli İŞKUR tarafından kursiyerlere günlük 35 TL ödenecek. Yine kursiyerlerin Genel Sağlık Sigortası ile İş Kazası Meslek Hastalığı Sigortası İŞKUR tarafından karşılanacak. 45-60 gün aralığında sürecek olan kursların eğitimleri ise Kale ve Tavas Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerince gerçekleştirilecek.

Kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlere Kurs Bitirme Sertifikası da verilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı