REKLAMI GEÇ

İŞKUR KURSLARLA 6 BİN KİŞİYİ İŞ SAHİBİ YAPACAK

İŞKUR KURSLARLA 6 BİN KİŞİYİ İŞ SAHİBİ YAPACAK

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Denizli İl Müdürü Besim Eviz, bu yıl iş gücü yetiştirme kurslarıyla 6 bin 65 kişiyi eğitip iş piyasasına kazandırmayı hedeflediklerini bildirdi.

/ DENİZLİHABER / 26 Şubat 2011 Cumartesi, 20:35

İŞKUR’un işsizlikle mücadelede önemli bir kurum haline geldiğini işaret eden Eviz, şunları kaydetti:
“İŞKUR, işe yerleştirme, iş danışmanlığı, istihdam garantili mesleki eğitim projeleri, işsizlik sigortası hizmetleri, iş gücü piyasası arz-talep araştırmaları, istihdam fuarı gibi birçok faaliyet ve görevle hizmet vermektedir. Bu faaliyet ve görevleri, biz daha önceki yıllara göre daha yüksek bir performansla belirlenen yüksek hedeflere taşıyacağız. Vatandaşımızın çalışmasına, üretmesine, işini, aşını bulmasına ve huzurlu olmasına vesile olacağız ki, bu kurumsal ve kutsal bir misyondur”
Eviz, 2011 yılında özel sektörle işbirliği içinde 5 bin 292 açık iş talebi almayı ve bu taleplere uygun vatandaşlara iş imkanı sunmayı, 1. Ulusal İnsan Kaynakları Fuarı’nı Denizli’de gerçekleştirmek istediklerini bildirdi. UMEM Beceri 10 Projesi ile de 500 kişiye mesleki eğitim vermeyi ve bunların yüzde 90’ını sanayi odasının da katkılarıyla istihdam etmeyi hedeflediklerini belirten Eviz, “İş gücü yetiştirme kurslarıyla 6 bin 65 kişiyi eğitip iş piyasasına kazandırmak istiyoruz” dedi. Kurum olarak 2011 yılı içerisinde iş bulma odaklı yaptığı çalışmalarına birçok yeni proje ekleyeceklerini ifade eden Eviz, “İşsizlikle mücadele, en temel sosyal ve ekonomik sorumluluktur. Denizli İŞKUR, hizmetleriyle, performansıyla Türkiye’de ilk on il arasında yer alacaktır. Bu nedenle bu anlamda yerel yönetimlerimizle, üniversitemizle, Milli Eğitim Müdürlüğümüzle, KOSGEB’le, İl Özel İdaremizle, sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliğini önemsiyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı